G. Dedas apie N. Mitrou-Longą: „Maksvytis nesugebėjo tinkamai jo išnaudoti“

G. Dedas apie N. Mitrou-Longą: „Maksvytis nesugebėjo tinkamai jo išnaudoti“

LKL nuotr.

Kaip jau rašėme, Kauno „Žalgirio“ komanda atsisveikina su gynėju Nazu Mitrou-Longu. Lietuvos čempionai su 30-mečiu kanadiečiu sutartį nutraukė abipusiu susitarimu.



193 cm ūgio krepšininkas prie „Žalgirio“ prisijungė šią vasarą, kai sudarė sutartį pagal formulę „1+1“.

N. Mitrou-Longas karjerą tęs Pirėjo „Olympiacos“ komandoje. Jis su Graikijos ekipa pasirašė sutartį iki 2026 m. vasaros.

Tuo metu Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio Giedriaus Žibėno asistentas Georgiosas Dedas SDNA žurnalistui Toliui Kotziui pasidalijo mintimis apie šį perėjimą.


Pasak G. Dedaso, „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis nesugebėjo jo tinkamai išnaudoti.

„Jis nesugebėjo užsitarnauti Maksvyčio pasitikėjimo. Tai žaidėjas, kuris labiau žaidžia instiktyviai, o tai nelabai patinka „Žalgiriui“. Kitaip tariant, Maksvytis nesugebėjo tinkamai jo išnaudoti. Jam prie šio trenerio nepavyko parodyti visas savo stipriąsias puses. Būtent tai pamačiau, kai analizavau „Žalgirio“ žaidimą.

Fiziškai jis yra labai geras žaidėjas. Jo atletiškumas yra didesnis už vidutinį krepšininką. Jis nėra itin aukštas, bet turi ilgas galūnes ir gerai spaudžia kamuolį. Puolime puikiai žaidžia vertikaliai, bet gali būti naudingas ir kitose aikštelės pusėse. Jis yra geras atviroje aikštelėje. Tai žaidėjas, kuris mėgsta kontraatakas.

„Olympiacos“ padarė teisingą sprendimą. Jis netrukus gaus graikišką pasą. Jis yra žaidėjas, kuris sėkmingai pakils nuo suolo ir duos naudos. Jis netrukdys pagrindiniams žaidėjams. Jis sugebės atkarpomis suteikti komandai energijos“, - pasakojo G. Dedas.

N. Mitrou-Longas šį sezoną Eurolygoje žaidė visose 9 rungtynėse ir aikštelėje praleisdavo po kiek daugiau nei 10 minučių, rinkdavo po 4,1 taško, atkovodavo po 1,2 kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

Vietinėse pirmenybėse gynėjui sekėsi kur kas geriau, čia jis fiksavo 8,4 taško, 3 atkovotų kamuolių ir 3 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: