Turkijos federaciją kritikavęs D. Itoudis: Madarui į akį monetą metęs žmogus – teroristas

Turkijos federaciją kritikavęs D. Itoudis: Madarui į akį monetą metęs žmogus – teroristas

Eurolygoje Madrido "Real" pralaimėjimų sąskaitą atidaręs "Fenerbahče" klubas šeštadienį Turkijos pirmenybėse netikėtai pralaimėjo Stambulo komandų derbį 64:68 "Bešiktaš" ekipai.



Pastarosios komandos sirgaliaus į aikštę mesta moneta praskėlė antakį "Fenerbahče" įžaidėjui iš Izraelio Yamui Madarui.

Nors atletas vėliau tęsė rungtynes, sekmadienį pranešta, kad jis skundžiasi pablogėjusiu regėjimu, bus atlikti išsamūs tyrimai.

Dėl šio incidento kaltinimais Turkijos krepšinio federacijai pratrūko "Fenerbahče" vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis.


"Šiuo metu negalime kalbėti vien apie krepšinį. Yamui Madarui į akį metė monetą. Jis galėjo netekti akies. Pabelskime į medį,tikiuosi, tai nepasikartos.

Klausiu federacijos ir valdžios: jei moneta pataikytų į akį kažkuriam teisėjui, tęstume žaidimą? Tai vyksta dėl Turkijos Superlygos rodomos tolerancijos. "Bešiktaš" rungtyniauja Europos taurėje, ar galėtų kažkas panašaus įvykti ten? Jie būtų nubausti.

Nenoriu jo charakterizuoti, tačiau monetą metęs žmogus – teroristas. Nesutinku su savo kolega Dušanu Alimpijevičiumi, kuris sako: "Nieko padaryti nebuvo galima".

Mano žaidėjas iškeliavo į rūbinę rungtynių metu, o jis man buvo reikalingas. Ką aš galiu padaryti? Būkime sąžiningi patys sau", – piktinosi graikas.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: