K. Maksvytis apie A. Butkevičiaus pamainą: „Stebime rinką“ (VIDEO)

K. Maksvytis apie A. Butkevičiaus pamainą: „Stebime rinką“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ komanda antradienį žais dar vienas Eurolygos rungtynes. šįkart kauniečiai svečiuose susikaus su Berlyno ALBA krepšininkais.



„Žalgiris“ savo sąskaitoje turi penkias pergales ir šešis pralaimėjimus, o ALBA iškovojo vieną pergalę ir patyrė dešimt pralaimėjimų.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis pasidalijo mintimis apie Arno Butkevičiaus praradimą ir varžovų pranašumą.

„Tai yra nestandartinis varžovas. Jų žaidėjai žaidžia per kelias pozicijas, daug judina kamuolį, kartais atlieka derinį nesumušus kamuolio į žemę. Pavojinga komanda, nesvarbu, kad nėra turnyrinės lentelės viršuje. Jie meta daug tritaškių, eina į greitą puolimą. Reikia sužaisti solidžiai, neleisti pigių taškų ir neįsivelti į taškų lenktynes.


Jie savaitgalį nerungtyniavo, tad turės pranašumą. Turime įtemptą tvarkaraštį, žinome, kad po LKL greitai žaisime Eurolygoje, o jie galėjo ilsėtis. Pastaruoju metu neturėjo startinio penketuko kelių narių ir nežinome, ar jie rungtyniaus. Manau, kad jie turi pranašumą.

Laukėme žinių dėl Arno, neseniai paaiškėjo jo situacija, kuriam laikui jis iškris. Stebime rinką. Žiūrėsime, kaip naujokas įsipaišo ir kurioje pozicijoje jis daugiausiai žais. Tuomet priimsime sprendimus.

Arno Butkevičiaus neteksi keičia situaciją, nes prarandame fiziškumo, energijos. Daugiau minučių tenka Edgarui Ulanovui, vieninteliam tikram trečiam numeriui. Pusantro mačo žaidėme be Butkevičiaus. Kol kas pasitempė kiti žaidėjai, tačiau taip, tai yra didelė netektis.

Dėl Edmundo Sumnerio, gal vakar nereikėjo jo mesti į aikštę po kelionės, bet žiūrime kaip greičiau įtraukti į procesą. Treniruočių neturime, tai geriau tai daryti per rungtynes. Tikiuosi, kad jis per savaitę dės kelis žingsnius į priekį ir įneš didesnį savo vaidmenį“, - pasakojo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: