TOP-10: garsiausi NBA visų laikų „šoumenai“



Krepšinis – ne vien pelnyti taškai, bet ir pramoga, dėl kurios NBA pritraukia dešimtis tūkstančių sirgalių. „Sports Illustrated“ pateikia garsiausių „šoumenų“ per visą lygos istoriją dešimtuką.



Michaelas Jordanas

Su dėjimais į krepšį iškištu liežuviu, 60 taškų per rungtynes ir reklamomis jis NBA iš sporto pasaulio perkėlė į pramogų. Dar prieš tapdamas geriausiu žaidėju Skrajojantis Jordanas buvo „šoumenas“.





Julius Ervingas

Kiek gali žaidėjas pašokęs į orą „iškabėti“? Apie tai daug nežinojome, kol Daktaras Julius nepasirodė NBA.



Pete’as Maravichius

Jo karjerą sutrumpino kelių problemos ir jis niekuomet nežaidė NBA finale, tačiau tai vienas charizmatiškiausių šou kūrėjų NBA arenose. Vien ko verti jo akrobatiniai perdavimai nežiūrint.



Magicas Johnsonas

„Lakers“ šou puolimo mašiną varantis variklis. Magico žaidimo stilius ir dvikova su kitu garsiu vyruku – Larry Birdu – pakėlė NBA populiarumą į neįtikėtinas aukštumas.



LeBronas Jamesas

Apdovanotas greičiu ir įžaidėjo savybėmis, sunkiojo krašto puolėjo dydžiu ir jėga, L. Jamesas įelektrina savo energija visą areną. Jis vienas sunkiausiai stabdomų žaidėjų per visą NBA istoriją.



Larry Birdas

Nematėme jo dažnai kraunant kamuolį iš viršaus, tačiau tikrieji krepšinio sirgaliai vertina visus mažus dalykus, kuriuos darė L. Birdas. Labiausiai žavi jo kovos dvasia.



Allenas Iversonas

Jis galėjo praūžti pro šalį, priversti suklupti darant klaidinančius judesius ir kartais peršokti. Gali jį nustumti ant žemės, bet pirmiausiai jį reikia pagauti. Answer (Atsakymas) pravardę turintį krepšininką buvo smagu matyti žaidžiant, bet jį dengti buvo tikra našta.



Charlesas Barkley

Tikra dovana sirgaliams. Vienas didingiausių atletų. Galėjo apsisukęs 360 laipsnių kampu įkrauti kamuolį iš viršaus per vidurio puolėją, po poros valandų drėbtelėti kokį komentarą – ir sukelti dideles emocijas, o kiek vėliau naktiniame klube ką nors išmesti pro langą.



George’as Gervinas

Vienas iš tų žaidėjų, kurie tobulai atlieka metimą pirštų galais. Iš bet kurios pozicijos. Kitas dalykas – jo nepaprastas rezultatyvumas. „Tai žaidėjas, kurį norėdamas pamatyti sumokėčiau“, – kalbėjo Jerry Westas.



Earlas Monroe

Kamuolio varymo virtuozas, pravarde Earl the Pearl, žaidė niekada dar nematytu stiliumi. Tai varė į neviltį varžovus ir „užvesdavo“ sirgalius.



Galiausiai, kviečiame pasimėgauti įspūdingiausiais dėjimais per visą NBA istoriją



alt










Balsas.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: