A. Sabonis apie kelionę į NBA „Žvaigždžių dieną“: „Ko ten? Aš 7 metus NBA buvau“



Vasario 15-ąją „NBA žvaigždžių savaitgalio" renginyje Niujorke bus sužaistos 64-osios „All Stars" rungtynės. Nors tarp dviejų geriausiųjų NBA krepšinio rinktinių sudėčių nebus nė vieno Lietuvos atstovo – „Toronto Raptors vidurio puolėjo Jono Valančiūno ir „Houston Rockets" žaidėjo Donato Motiejūno – Lietuvos krepšinio federacija (LKF) žada vykti į svarbiausią planetos krepšinio šventę. Bet šįkart kvietimo stebėti „NBA žvaigždžių savaitgalio" renginio atsisakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.



„Kažkas važiuoja, kažkas – ne, – į 15min.lt klausimą, ar LKF prezidentas A.Sabonis rengiasi vykti į „NBA Žvaigždžių dienos" rungtynes, sakė legendinis Lietuvos krepšininkas. – Prezidentas tai tikrai nevažiuoja (juokiasi). Aš ten tame NBA septynerius metus buvau. Man visa tai jau iki kaklo. Geriau tą visą renginį per teliką pasižiūrėsiu".

A.Sabonis tikino, kad į kasmetinius NBA kvietimus aplankyti „Žvaigždžių dieną" Lietuva nenumoja ranka ir į Niujorką šįkart vyks LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.



„Įdomu pasižiūrėti, kaip rengiamos tokio lygio šventės. Tačiau, kaip ir kasmet, Lietuvos delegacija turės nemažai darbų šios kelionės metu – juk į renginį suvažiuoja ne tik sirgaliai, bet ir klubų vadovai, FIBA vadovybė, skautai. Bus galimybė pasikalbėti su „Raptors" ir „Rockets" valdžia dėl lietuvių dalyvavimo Europos krepšinio čempionate. Esame sutartę šnekėtis ir su FIBA vadovais ir su naujiuoju NBA komisaru", – trumpai apie būsimą išvyką dėstė M.Špokas.

Jis tikino, kad LKF palaiko ryšius su už Atlanto kovojančiais lietuviais ir žino, kad per šventę jų nebus Niujorke.

„Gaila, kad Jonas ir Donatas nepateko į „Žvaigždžių dieną". Kaip suprantu, tas kelias dienas, kai nevyks NBA kovos, lietuviai skirs galimybei pailsėti. Nors dar niekas iš kandidatų dabar nekalba, ar padės rinktinei šių metų Europos krepšinio čempionate, esu optimistas: manau, kad stipriausieji susirinks. Bet reikia sulaukti gegužės pabaigos ir tik tada šnekėti apie kandidatų sąrašą – svarbu, kad krepšininkus aplenktų traumos ", – kalbėjo m.Špokas.

LKF prezidentas A.Sabonis paaiškino, kad jau baigiamas derinti ir Lietuvos krepšinio rinktinės kontrolinių dvikovų sąrašas, tačiau jį pateikti bus galima tik tada, kai patvirtinimus ar atsisakymus žaisti pateiks kitų valstybių krepšinio federacijos.

– Po burtų traukimo ceremonijos Lietuvos krepšinio rinktinės treneris J.Kazlauskas sakė, kad nacionalinė ekipa, greičiausiai, prieš čempionatą sužais 10 kontrolinių mačų. Ar jau galima būtų pasakyti, su kuo tiksliai varžysis lietuviai?, – 15min.lt paklausė A.Sabonio.

– Jau baigiame derinti visus klausimus. Viskas jau prie pabaigos. Tačiau liko keli kabliukai. Kai jie bus išspręsti, viską tada ir pasakysime.

– Rinktinės treneris kalbėjo, kad norėtų jėgas prieš pirmenybes išmėginti ir su Ispanijos nacionaline komanda. Ar yra teigiamas atsakymas iš šios šalies krepšinio federacijos?


– Dar laukiame atsakymų. Daugumos atsakymai jau yra, bet kitų rinktinių – laukiame. Kol kas nieko negaliu nustebinti. Matysime... Vasario viduryje, tikiuosi, galėsime viską pasakyti.

2015 metų lygos žvaigždžių diena bus rengiama Niujorke vasario 13-15 dienomis. Šventę organizuos šio miesto „Knicks" ir „Brooklyn Nets" komandos.

Žvaigždžių rungtynės „All Stars" vasario 15 dieną bus žaidžiamos atnaujintoje „Madison Square Garden" arenoje, o dėjimų ir snaiperių konkursai dieną prieš tai vyks „Barclays Center" arenoje Brukline.


Tai bus pirma žvaigždžių šventė Niujorke nuo 1998 metų.

alt





Modestas Krukauskas | 15min.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: