R. Giedraitis: norėjau žaisti futbolą, bet tėtis neleido (Video)



Rokas Giedraitis gimė tais pačiais metais, kaip ir Jonas Valančiūnas. Tačiau Kazio Maksvyčio Auksinėje rinktinėje, kuri jaunių ir jaunimo čempionatuose laimėjo absoliučiai viską ilgamečio „Šiaulių" krepšininko Roberto Giedraičio sūnus buvo mažai reikšmingas žaidėjas.



Tūnojo Dovydo Rediko, Edgaro Ulanovo ir kitų šešėlyje, net ir paskutiniais metais, kai į rinktinę jau neatvyko pats J.Valančiūnas.

Tačiau dabar R.Giedraitis yra vienas įdomiausių ir sėkmingiausių jaunų žaidėjų LKL lygoje. Rezultatyviausias „Šiaulių" komandos žaidėjas, stipriausioje šalies lygoje žaidžiantis tik antrą sezoną, ir jau turintis oficialų susitarimą su Vilniaus „Lietuvos rytu", kuriam atstovaus nuo kito sezono.



Turėjęs pasiūlymą ir iš „Žalgirio", R.Giedraitis teigia pasirinkęs geriausią variantą. „Atsisakiau garantuotos galimybės žaisti Eurolygoje? Aš neskubu. Noriu eiti žingsnelis po žingsnelis", - sako krepšininkas.

{youtube width="500"}ucvrXiw5-mI{/youtube}

Jau debiutinis sezonas LKL lygoje R.Giedraičiui buvo fantastiškas: 198 cm ūgio lengvasis kraštas pirmaisiais metais rinko po 11,5 taško, o šiemet vidurkį pakėlė iki 13,1.

R.Giedraitis teigia būtų nustebęs, jei jau šiemet sulauktų Jono Kazlausko kvietimo prisijungti prie Lietuvos rinktinės kandidatų stovyklos, kurioje jis, tobulėdamas tokiais tempais, anksčiau ar vėliau tikrai atsidurs.

Po LKF taurės turnyro, kuriame „Šiauliai" iškovojo trečią vietą, R.Giedraitis portlaui Alfa.lt kalbėjo apie savaitgalį „Žalgirio" arenoje, karjeros pradžią ir tėčio įtaką, bei perėjimą į „Lietuvos rytą".

Rokas prisipažino anksčiau norėjęs pereiti į futbolą, tačiau tėtis uždraudė. „Norėjau pereiti į futbolą, bet tėtis sakė: „Nebandyk!". „Gerai, gerai...", - sakau. Taip krepšinis ir įaugo".

Roko tėtis, dabartinis „Šiaulių" ekipos treneris asistentas Robertas Giedraitis žaidė įžaidėjo pozicijoje ir garsėjo tritaškiai, rezultatyviais perdavimais bei gebėjimu perimti kamuolius.


Rokui sunku įvardinti, ką jis perėmė iš tėčio, bet vieną dalyką išskiria: „Ko ko, bet noru. Aš visą širdį aikštelėje atiduodu. Kiek prisimenu, tėtis toks pat buvo".

alt





Julius Bliūdžius | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: