10 įdomių faktų apie NBA, kurių galbūt nežinojote



Šie faktai jau iš istorijos puslapių, tačiau juk istorija kuriama kasdien ir tik laiko klausimas, kada vieni ar kiti rekordai bus pagerinti. „Rant Sports" pateikia 10 faktų, kurių galbūt iki šiol neteko girdėti.



1. Michaelas Jordanas



1984 metų naujokų biržoje nebuvo pasirinktas pirmuoju numeriu. Iš tikrųjų jis galėjo atsidurti ir „Houston Rockets" ir „Portland Trail Blazers" ekipoje, kol galiausiai jį trečiuoju numeriu pasirinko „Chicago Bulls". Tais pačiais metais Charlesas Barkley penktuoju numeriu buvo pasirinktas „Philadelphia 76ers" komandos.

2. Muggsy Boguesas su 160 cm ūgiu buvo žemiausias krepšininkas NBA istorijoje, tačiau jį 12 numeriu 1987 metais vis tiek pasirinko „Washington Bullets“ klubas. Įdomu, kad pirmąjį sezoną NBA jis žaidė vienoje ekipoje kartu su aukščiausiu krepšininku NBA 231 cm ūgio Manute Bolu.



3. Kai kas sako, kad Manute Bolas buvo žemesnis, nei sako skaičiai, o aukščiausias buvo rumunas 231 cm ūgio Gheorghe‘as Muresanas. Jis net pasirodė filme „My Giant“ su Billy Crystalu.



4. Michaelas Jordanas – vienas prietaringiausių krepšininkų NBA istorijoje. Per savo karjerą Čikagoje jis dėvėjo Šiaurės Karolinos universiteto laikų šortus po „Bulls“ apranga. Mat su šiais jis 1982 metais laimėjo NCAA čempionatą ir jie nešė laimę. Dėl to „Bulls“ šortai buvo ilgesni, tai įkvėpė sukurti ilgesnę aprangą šiai dienai.



5. Prieš patekdamas į NBA Wiltas Chamberlainas metus (1958-1959) praleido su krepšinio akrobatų grupe „Harlem Globetrotters“. Jis norėjo žaisti NBA lygoje anksčiau, tačiau NBA taisyklės neleido to daryti, jei žaidėjas nebaigė universiteto. Žvaigždė mirė 1999 metais, o į istoriją pateko kaip vienintelis pirmaisiais metais NBA per rungtynes vidutiniškai rinkęs po 36,7 taško.



6. Charlesas Barkley nepasisekė prasimušti į universiteto krepšinio komanda pirmaisiais metais. Tik gerokai ūgtelėjęs jis atkreipė trenerių dėmesį į save, tačiau jie ir tuomet niekada negalvojo, kad pamatys jį žaidžiantį NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.




7. Tik dvi komandos išliko originalios iki šių laikų: „Boston Celtics“ ir „New York Kniks“.



8. Mažiausiai taškų per NBA rungtynes buvo pelnyta 1950 metais. Tuomet „Fort Wayne Pistons“ įveikė „Minneapolis Lakers“ 19:18.



9. NBA rungtynėse iki 1954 metų nebuvo ribojamas laikas atakai suregzti. Iki tol mažiausiai per rungtynes buvo pelnyta 37 taškai, o apribojus atakai skirtą laiką mažiausiai pelnyta taškų buvo 1955 metais, kai „Boston Celtics“ nugalėtjo „Milwaukee Heat“ 62:57 - iš viso pelnyta 119 taškų.




10. Pirmasis NBA krepšininkas, sutrupinęs krepšinio lentą, tai padarė ne dėdamas kamuolį į krepšį. 1946 metais „Celtics“ žaidėjas Chuckas Connorsas prieš rungtynes metė kamuolį ir ji suskilo – kažkas pamiršo prisukti apsaugos detalę tarp lanko ir lentos. Įdomus atvejis buvo ABA lygoje 1970 metais, kai Charlie „Malūnsparnis“ Hentzas kraudamas į krepšį per rungtynes suskaldė dvi lentas. Daugiau atsarginių nebuvo, tad dvikova buvo atšaukta.



alt










Balsas.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: