Kauniečiai iš „Lietuvos ryto“ sirgalių Vilniuje atėmė vėliavas (Video)



Šeštadienį Kaune reguliarųjį sezoną baigė Lietuvos krepšinio milžinai Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Vilniečiai su gausiu sirgalių būriu lankėsi Kaune, kur prieš varžybas surengė eitynes Kauno senamiesčiu.



Prieš rungtynes Kauno „Žalgirio“ arenoje Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai surengė eitynes per miesto centrą krepšinio arenos link. Vilniečiai, lydimi policijos, žygiavo skanduodami komandą palaikančius šūkius.

Žygis neliko nepastebėtas ištikimiausių Kauno „Žalgirio“ sirgalių.



// is arciau. Posted by Giedrius Jo Vichy'us on 2015 m. balandžio 25 d.




Dalis „Žalgirio“ gerbėjų klubo „Green White Boys“ narių po varžybų nuvyko į Vilnių sutikti namo grįžtančių vilniečių, kurie buvo vežami iš Kauno specialiai užsakytu transportu.

Kauniečiai Vilniuje atėmė „Lietuvos ryto“ komandos atributiką, kurią sirgaliai naudoja palaikydami saviškius.



Socialiniame tinkle „Lietuvos ryto“ sirgaliai pasivadinę „B tribūna“ iš karto po įvykio parašė: „Pasakojimas apie išvyką į Kauną kol kas neturi jokios prasmės. Bet apie grįžimą į sostinę – būtina. Vos prisišvartavus mūsų transportui išvykimo vietoje, „Rytas Ultras“, o tiksliau tie keliolika, kas buvo likę iš sausakimšo autobuso, gavo skaudžią pamoką ir rimčiausią šiais metais nokdauną nuo pagrindinių priešų. Prarastos 2 mojuojamos vėliavos ir anksčiau iš šiauliečių pasisavintas būgnas. Bet kokios pastangos susigrąžinti tai, kas prarasta, buvo bevaisės.“

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ sirgaliai į tai atsakė: „Green White Boys visada pripažino garbingos kovos principą, kurio laikėsi ir šįkart. Mūsų priešai („Lietuvos ryto“ sirgaliai, – red.) šiuos principus buvo pamiršę, bet nei didesnis skaičius, nei naudoti po ranka pasitaikę daiktai, nepadėjo „rytfaniams“ apginti savo spalvų savam mieste“.

Prie nuotraukos, kurią paskelbė „Žalgirio“ sirgaliai, buvo prierašas: „Jeigu kažkas galvoja, kad gali mūsų mieste žygiuot ir įžeidinėt tai, kas mums brangu – tai jie labai stipriai klysta.“

Tai ne pirmas incidentas tarp šių komandų sirgalių. Nevengiantys įžeidimų komandų aistruoliai yra konfliktavę ir anksčiau.



alt








Erikas Ovčarenko | 15min.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: