(2019 m. TOP 1) D. Adomaičio skandalingoji kalba tapo interneto hitu – peržiūrėjo milijonai žmonių: nuo krepšininkų iki trenerių (VIDEO)



Po Lietuvos ir Prancūzijos mačo pasaulio čempionate virė aistros. Nesutramdęs emocijų spaudos konferencijoje pratrūko lietuvių strategas Dainius Adomaitis, kuris piktinosi teisėjų darbu.

Strategas buvo itin nepatenkintas dėl paskutinėmis sekundėmis neįskaityto Jono Valančiūno baudos metimo, kuris būtų išlyginęs rezultatą.

„Klauskit FIBA klausimų, o ne manęs. Toks teisėjavimas antrą kartą iš eilės... Su australais žaidėme regbį, o dabar jie atėmė pergalę. Tai suknistas pokštas. Tai ne krepšinis! Kam jiems ta peržiūrų sistema? Stabdykit žaidimą, eikit peržiūrėti! Tie žmonės du mėnesius praleidžia be šeimų, negauna jokių pinigų, aukojasi dėl rinktinės, dėl komandos. Gerbkite juos!" – po pralaimėjimo vykusioje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės strategas, nevengęs keiksmažodžių ir iš pykčio kelis sykius net trenkęs per stalą.

Verta paminėti, kad FIBA už lietuvio elgesį skyrė baudą.



Emocinga, tačiau atvira D. Adomaičio kalba atkreipė ne tik krepšinį dievinančių lietuvių, bet ir užsienio žiniasklaidos dėmesį, pačius sportininkus ar kitas įžymybes.

Verta paminėti, kad vaizdo įrašą per kelias video platformas peržiūrėjo jau beveik 10 mln. kartų.

D. Adomaičio kalba gyrė ir daugelis krepšininkų bei trenerių: nuo Kristapo Porzingio, Andrew Boguto ir Omri Casspi iki Davido Blatto ir Nicko Nurse'o.

Trenerio emocingą kalbą citavo ispanai, graikai, vokiečiai, turkai, prancūzai, italai bei amerikiečiai, kur D. Adomaičio pyktis ant FIBA žaibiškai išplito ir didžiuosiuose JAV interneto portaluose „New York Times", „Washington Post" bei „USA Today".







BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: