D. Sabonio karantinas – maisto gaminimas, laisvalaikis su drauge, tėčia patarimai ir pagalba benamiams

Twitter nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės ir Indianos „Pacers“ vidurio puolėjas Domantas Sabonis pandemijos metu drauge su savo mylimąja Sashana gyvena Los Andžele.



Lietuvis oficialiai lygos interneto svetainei papasakojo, ką veikia karantino metu bei atskleidė, kokių naujų pomėgių ir talentų atrado.

Krepšininkas teigė, jog ypatingai brangina galimybę karantiną leisti su jam pačiam svarbiausiais žmonėmis – Los Andžele įrengtuose namuose D. Sabonis gyvena su savo širdies drauge, o su artimaisiais iš Lietuvos jis kasdien palaiko ryšį naudodamasis „FaceTime“ aplikacija.

Šį sezoną aukštaūgis vidutiniškai rinkdavo po 18,5 taško ir atkovodavo po 12,4 kamuolio.


„Dieną, kai paskelbta apie sezono stabdymą, aš jau skridau į Los Andželą. Dabar gyvenu čia su savo mergina Shashana. Jos šeima įsikūrusi netoliese, o su savąja Lietuvoje bendrauju vaizdo skambučiais kiekvieną dieną. Norėčiau, kad ir ji būtų šalia, bet visko turėti neįmanoma.

Iš kiekvienos situacijos stengiuosi pasiimti viską, todėl dabar bandau išmokti naujų dalykų, daryti tai, kam įprastai neturiu laiko. Bandau išmokti groti gitara, žaidžiame daug stalo žaidimų. Aš turėjau kelis žaidimus, o draugės šeima – visą krūvą, todėl mes iš jų juos pasiskolinome.

Juokinga, nes atrodo, kad man visada trūksta laiko. Turiu tiek daug veiklos, kad man tikrai nėra nuobodu. Pavyzdžiui, šiandien po pusryčių namuose apie valandą pasportavau, tuomet su dviračiu važiavome į mano draugės mamos namus praleisti likusios dienos. Ten yra bėgimo takelis, taip pat baseinas, kuriais aš pasinaudoju.

Taip pat tuose namuose yra krepšys, bet jis įrengtas lauke. Kai galiu, visada į jį pamėtau, bet pastaruoju metu lauke šaltoka, tai to privengiu. Vienas mano draugas baigia įsirengti naujus namus. Jis žadėjo, kad ten bus ir viduje įrengta sporto salė su krepšiu. Nekantrauju nuvažiuoti ten ir patikrinti, kaip tai pavyko įgyvendinti. Pamirškite to namo statybas, man svarbiausia sporto salė, kurioje galėčiau pasitreniruoti. Jei ji bus įrengta anksčiau, nei mes grįšime į pilną treniruočių rėžimą, bus nuostabu.

Socialiniams tinklams skiriu mažai laiko, „Twitter“ naudoju tik kaip laikraštį – naujienoms sužinoti. Nežiūriu ir daug televizoriaus. Tiesa, mėgstu serialą „Pinigų namai“. Jis nufilmuotas Ispanijoje, tikrai geras.

Taip pat mačiau naujausią dokumentiką apie Michaelą Jordaną – „Paskutinį šokį“. Įspūdinga. Tiek daug visokiausių dalykų gali paveikti komandą, o žmonės apie tai nieko nesužinos. Galbūt rungtynių rytą kas nors nutiko, nukreipė dėmesį kitur, o gal naktį neišsimiegojai, gal skaudą pėdą. Nuolatinė drama.

Daug gaminame. Mėgstu gaminti, tai smagu. Kartais labai aptingstame ir nieko nesinori paruošti, bet įprastai maistą gaminamės patys. Gaminome antį, ėriuką, šonkauliukus, kepsnius, lazaniją... Kepame ir tortus. Pirmąją savaitę pajaučiau, kad priaugau svorio, nes viskas atrodė kaip nedidelės atostogos, bet netrukus pradėjau valgyti sveikiau. Ne tiek sveikiau, kiek mažiau.


Taip pat gaminome sumuštinius su riešutų sviestu, kuriuos išdalinome benamiams. Jie gyvena palapinėse, o visą pastarąją savaitę lijo, todėl išdalinome ir kelias palapines bei antklodes.

Bandau palaikyti sportinę formą. Mūsų namo kvartale yra treniruoklių salė, tačiau šiuo metu ji yra uždaryta. Vienintelis būdas sportuoti – bėgti, bet nenoriu lakstyti ant asfalto, nes tai kenkia mano keliams. Todėl daug laiko važinėjame dviračiais. Kartais rengiame treniruotes, o kartais tiesiog miname 30 minučių iki mano draugės tėvų.

Neturiu galimybės kilnoti svarmenis, tad labiau naudoju specialias gumas pratyboms. Jei kalbėtume apie kūną ir raumenis, manau, kad esu dar geresnės fizinės būklės nei prieš sustabdant sezoną. Aišku, aerobinė sportinė forma nėra tokia gera, krepšinio juk pastaruoju metu nežaidžiau.


Dar nežiūrėjau mūsų rungtynių, bet jau greitai pradėsiu. Labai naudinga atitraukti savo mintis. Žiūrėjau dar NBA rungtynių iš senesnių laikų, taip pat savo tėčio mačų. Žmonės nuolat atranda naujų video įrašų ir man juos atsiunčia. Man labai smagu juos pamatyti. Tėtis buvo universalesnis nei aš maniau. Dabar NBA yra daugiau universalumo, bet ir šiuo metu mažai kas galėtų padaryti tai, ką gebėdavo mano tėtis. Aš pats negaliu to padaryti. Jis galėjo išplėsti aikštelę ir prasiveržti. Įdomu pamatyti, kaip tokio dydžio vyrukas tai daro ankstesnėje eroje. Dėl to aš noriu patobulinti kai kuriuos savo žaidimo elementus.

Dėl jo noriu dar labiau tobulinti savąjį žaidimą. Mano tėtis vis sako man: „Privalau stabiliau pataikyti iš vidutinio atstumo nei tritaškio. Kai tik tai pagerinsi, varžovai dar labiau tave gerbs. Sako, kad turiu visus reikalingus įgūdžius tai pasiekti. Jei pasiseks dar labiau pagerinti savo žaidimą, tai padėtų atlikti ir daugiau perdavimų bendražygiams.

Nors man patinka dabar čia, pasiilgau komandos draugų. Trūksta ir sirgalių, pasirengimo rungtynėms rutinos. Mes mylime krepšinį, jaučiame šiam žaidimui aistrą, esame įpratę prie sezono ritmo. O gyvendamas Los Andžele galiu net nereguliuoti žadintuvo. Keliuosi, kai tik noriu, tada ir prasideda mano diena. Kita vertus, pasiilgau ir įprasto ritmo.“





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: