Tyrėjų išvados: K. Bryanto sraigtasparnio pilotas prarado orientaciją, įskridęs į debesis (VIDEO)

Tyrėjų išvados: K. Bryanto sraigtasparnio pilotas prarado orientaciją, įskridęs į debesis (VIDEO)

2020 metų sausio 26 d. Kobe Bryantas pateko į sraigtasparnio avarija, kuri pasiglemžė devynių žmonių gyvybes. Tą patį vakarą buvo paskelbta, kad kartu su K. Bryantu žuvo jo trylikametė dukra ir dar septyni asmenys.



Po metų laiko JAV Nacionalinės transporto saugos valdybos tyrėjai pranešė, jog K. Bryanto sraigtasparnio pilotas skrido pro debesis, o tai reišia, kad pažeidė oficialias taisykles.

Pasak tyrėjų, pilotas Ara Zobayanas prarado orientaciją prieš sraigtasparnio katastrofą. Jis skrido pagal įprasto vizualias skrydžio taisykles taisykles, o tai reiškia, kad jam reikėjo matyti, kur jis skrenda.

Pasak pranešimo, pilotas A. Zobayanas prieš katastrofą turėjo staigia kilti, o jis pradėjo leistis bei rėžėsi į kalvos šlaitą per rūku tirštą rytą.


Primename, kad sraigtasparnį valdžiusio piloto atstovas pareiškė, jog tragedijos priežastimi tapo neatsakingas keleivių elgesys.

„Bet kurios traumos ir žala visiškai arba dalinai buvo iššaukta dėl ieškovų ir nukentėjusiųjų aplaidumo arba klaidų. Įskaitant turimas žinias ir su tuo susijusią riziką. Būtent toks aplaidumas tapo reikšmingu veiksniu, sukėlusiu tariamą žalą, už kurią atsakovas neneša jokios atsakomybės“, - cituojamas žuvusio piloto atstovo pareiškimas.

Priminsime, kad K. Bryanto našlė Vanessa pateikė ieškinį sraigtasparnių kompanijai ir žuvusiam pilotui už technikos saugumo nesilaikymą. K. Bryantas, jo dukra ir dar 7 žmonės žuvo sausio 26-ąją sraigtasparniui Kalifornijoje patyrus aviakatastrofą.







Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: