„Atsukam laiką“: Šaro perliukai - išpuolis prieš teisėją, emocijos ir vaizdelis, kuris vertas milijono

„Atsukam laiką“: Šaro perliukai - išpuolis prieš teisėją, emocijos ir vaizdelis, kuris vertas milijono

Krepsiniozinios.lt pristato rubriką - „Atsukam laiką“. Čia prisiminsime įdomiausius, efektingiausius, gražiausius ar skandalingiausius epizodus, momentus ar straipsnius iš šio ar praėjusio sezono.

Šįkart kviečiame prisiminti 2017-2018 sezono įsimintiniausius Kauno „Žalgirio“ epizodus iš Eurolygos turnyro.



***

2017-2018 sezone „Žalgiris“ pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje pateko į atkrintamąsias bei į finalo ketvertą, kuriame užėmė trečiąją vietą.

Reguliarus sezonas žalgiriečiams nebuvo lengvas, o jį lydėjo skaudus pralaimėjimai, bet buvo ir saldžių bei skambių pergalių.


Taip pat netrūko ir emocijų, kurias daugiausiai išreikšdavo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Visi šie epizodai - vienoje vietoje:

Kauno „Žalgiris“ - Stambulo „Fenerbahce“

„Žalgiris“ Stambule pasiekė įspūdingą pergalę, tačiau jos galėjo ir nebūti dėl vieno itin rizikingo sprendimo.

Likus žaisti 6 sekundes Artūras Milaknis paleido tritaškį, dėl kurio galvą kraipė ne tik rungtynes stebėję aistruoliai, bet ir gynėjui pylos gerokai išrašęs Šarūnas Jasikevičius.

Kauniečiams pirmaujant 1 tašku, jiems beliko tik išlaikyti kamuolį bei laukti varžovų pražangos. Tačiau A. Milaknis švystelėjo „nelogišką“ tolimą metimą, kurio nepataikęs, Šaro žodžiais, „nebūtų su komanda grįžęs į Kauną“. Vis dėlto šūvis buvo tikslus ir kauniečiai šventė pergalę 90:89.

Išraiškinga buvo ir Š. Jasikevičiaus reakcija po paties epizodo:



***

„Žalgiris“ - Valensijos „Basket“

Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius mėgsta, kai žaidėjai jo klauso ir aikštėje priima logiškus sprendimus, tačiau ne visada būna taip, kaip nori jis.


Praėjusios savaites mače prieš Eurolygos čempionus nelogišku metimu pasižymėjo Artūras Milaknis, kuris likus žaisti 10 sekundžių pataikė tritaškį, kuris neturėjo būti išmestas.

Po savaitės Eurolygos dvikovoje Valensijos „Pabellon Fuente De San Luis“ arenoje vėl pakvipo paraku, kai Artūras Milaknis smeigė eilinį savo tritaškį rungtynių pabaigoje.

Tik šįkart Š. Jasikevičiaus veide pasirodė ne pykčio grimasos, o plati šypsena. Šypsojosi ir už Šaro buvęs trenerio asistentas Darius Songaila.


„Jis naglas kaip velnias. Neduok Dieve prames, tuomet tradicijos baigsis“, – po mačo Valensijoje sakė Š. Jasikevičius.



***

„Žalgiris“ - Bambergo „Brose“


Kauno „Žalgirio“ komanda patyrė apmaudų pralaimėjimą Bamberge, o šios nesėkmės fone itin ryškios buvo 93 taškus praleidusios komandos vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus emocijos.

Po vieno iš nesėkmingų epizodų, kai laiku nespėjo į pagalbą komandos draugui atlaikyti Šaro riksmus turėjo „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas, o šį epizodą įamžino krepšinio tinklaraščio „Baudos aikštelė“ kolektyvas.

***

„Žalgiris“ - Stambulo „Anadolu Efes“



TV3 suteikia suteikia unikalią galimybe pamatyti bei išgirsti, kas vyksta per šio mačo minutinės pertraukėlės.

Šįkart Šaras emocingai ragino vyrus pabusti.

„Kas nutiko? Ar jūs pasiruošę žaisti? Bulls**it bl**“, - angliškus ir rusiškus keiksmus liejo treneris.




***

„Žalgiris“ - Atėnų „Panathinaikos“


Rungtynėse tarp Kauno „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ netikėtai dėmesio centre atsidūrė Kauno ekipos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Antro kėlinio pradžioje sustabdžius rungtynių laiką kamuolys pasiekė Š. Jasikevičiaus rankas. Šios neužmiršo, kaip efektingai jį perduoti: nusisukęs Šaras teisėjui tiksliai kamuolį pametė į aikštės vidurį.

Šis epizodas neprasprūdo ir Eurolygos atstovams, kurie įspūdingu momentu pasidalino „Twitter“ socialiniame tinkle.

















Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: