„Barcelona“ palaikymas Ukrainai: Š. Jasikevičius sunkiai tvardė emocijas (VIDEO)

„Barcelona“ palaikymas Ukrainai: Š. Jasikevičius sunkiai tvardė emocijas (VIDEO)

Barselonos krepšininkai į Eurolygos kovas grįžo pergalingai. Šarūno Jasikevičiaus treniruojama "Barcelona" savo arenoje 88:83 įveikė Monako "AS Monaco" ir pasiekė 5-ąją pergalę iš eilės.



Prieš rungtynes abi komandos išreiškė palaikymą Ukrainai ir prašė stabdyti karą.

Televizijos operatoriai užfiksavo ir susijaudinusį Š. Jasikevičių.

Kviečiame pamatyti:






Kiek anksčiau Šaras pasakė įstabią kalbą, išreikšdamas savo liūdesį dėl kraupių vaizdų, kurie šiomis dienomis matomi socialiniuose tinkluose.

"Tiesa, kad aš išgyvenu visą tai labai blogai. Visą laiką esi prilipęs prie televizoriaus, įsijungi CNN ar BBC kanalą. Mes lietuviai susirenkame ryte ir bandome kalbėti apie krepšinį, bet sunku. Kiekvieną rytą atsikeli, pasiėmi telefoną ir žiūri kas vyksta. Tikiuosi, kad Kijevas išliks Ukrainos rankose. Po nakties lauki daug naujienų.

Jūs čia gal nesuvokiate situacijos. Mes visada gyvenome toje pasaulio dalyje ir žinome, kas ten yra. Turite į tai žiūrėti rimtai. Tai turi baigtis dabar. Mes nežinome kiek toli šitas "žmogus" gali eiti. Vienu ar kitu keliu mes privalome padėti ukrainiečiams. Būdamas Lietuvos pilietis vadovausiuos savo vyriausybės patarimu, jei reikia krepšinį paliksiu antrame plane. Yra daug žmonių, kurie žino, ką aš daryčiau. Eurolyga, "Barca"... Visas mano palaikymas Ukrainai. Turime padaryti daugiau dalykų, kad jiems padėtume. Manau, kad artimiausiomis dienomis mes ką nors apie tai paskelbsime. Tai turi sustoti.

Jei žmonės galvoja, kad gyvena toli, jie klysta. Visada buvau prieš politiką. Nekenčiu apie tai kalbėti ir nekenčiu šios pasaulio dalies. Bet tai ne politika, o karas. Ši šalis (Ispanija) turi būti šiek tiek agresyvesnė. Eini į "Facebook" ar žiūri nuotraukas ir norisi verkti. Tai bus dėmė mūsų gyvenime. Tai yra blogiau nei pandemija." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: