Įdomūs faktai prieš „Ryto“ ir „Žalgirio“ dvikovą

Įdomūs faktai prieš „Ryto“ ir „Žalgirio“ dvikovą

LKL nuotr.

Jau šį sekmadienį „Betsafe-LKL“ čempionate sirgalių laukia krepšinio gurmanų desertas. Trečiąjį kartą sezone ginklus surems pirmaujančios pirmenybių ekipos – Vilniaus „Rytas“ (20-3) ir Kauno „Žalgiris“ (22-1).



Lietuvos grandų akistata ir vėl vyks Vilniuje, o mačą nuo 17 val. transliuos BTV ir Go3.

Iki šiol sužaistuose dviejuose mačuose komandos pasidalino po pergalę – „Rytas“ triumfavo Kaune (84:75), o sostinėje revanšu džiaugėsi jau „Žalgiris“ (72:67). Būtent sulig pastarosiomis rungtynėmis nutrūko įspūdinga vilniečių atkarpa, per kurią Giedriaus Žibėno auklėtiniai iškovojo net 14 pergalių iš eilės. Tuomet „Rytas“ ėmė buksuoti FIBA Čempionų lygoje, o Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) krito dar pusfinalyje, taip prarasdamas šansą ir vėl namuose kelti į viršų šio turnyro trofėjų.

Prieš šias rungtynes savo mintimis socialiniame tinkle pasidalijo „Žalgirio metraštis“, kuris pateikė kelis įdomiausius dvikovos faktus.  Kviečiame paskaityti:


„Įdomūs faktai prieš sekmadienio dvikovą!

• Per paskutinius 11 metų "Žalgiris" laimėjo 37-ias finalo rungtynes iš 43-ijų, tuo tarpu "Rytas" - dvejas iš 27-ių.

• Per tą patį laiką Jankūnas iškovojo penkiskart daugiau LKL žiedų, nei Rytas pergalių.

• Kai Rytas paskutinį kartą kėlė LKL taurę, dabartiniam Ryto gynėjui L. Uleckui buvo 10 metų, o Žibėnas buvo neseniai baigęs mokslus ir antrus metus bandė trenerio duoną.

• Vilniaus "Rytas", beje nėra laimėjęs nei vieno LKL finalo. Tai pavyko padaryti tik Vilniaus "Lietuvos rytui". Just sayin'.

• Nuo 2010-11 metų sezono prieš "Žalgirį" LKL finaluose už "Rytą" daugiau kartų laimėjo "Neptūnas" (3)“, - rašė „Žalgirio metraštis“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: