Šaro Lietuvos rinktinėje dar teks palaukti: „Treniruoti rinktinę nėra mano ambicija"

Šaro Lietuvos rinktinėje dar teks palaukti: „Treniruoti rinktinę nėra mano ambicija"

Barcelona ir Stopkadras nuotr.

Krepsiniozinios.lt kviečia prisiminti interviu, kuriame „Barcelona" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius dar kartą pakartojo, kad ne itin žavi mintis ateityje treniruoti Lietuvos rinktinę.



Bendraudamas su Prancūzijos SFR sporto kanalu, treneris teigė, kad vasaras jam norisi skirti kitiems prioritetams.

„Treniruoti rinktinę nėra mano didžiausia ambicija. Aš turiu šeimą, su kuria norisi praleisti vasaras, ir šiuo metu būtent tai yra mano prioritetų sąrašo viršuje", – sakė Šaras.

Lietuvis taip pat atskleidė, kad būti žaidėju yra lengviau, nei treneriu.


„Žinoma, lengviau būti žaidėju nei treneriu, čia net nėra ko lyginti. Būdamas žaidėju tu esi įvykių sūkuryje ir priimi sprendimus, o trenerio darbas sunkesnis. Turi daugiau atsakomybės už aikštelės ribų, apie kurią paprastai net nepagalvoji. Netgi tokie dalykai kaip kelionės, maistas ir viešbučiai reikalauja mano įsikišimo ir to tenka imtis", – apie buvimo treneriu ir žaidėju skirtumus pasakojo Š. Jasikevičius.

Prancūzų paklaustas apie šios šalies rinktinę, „Barcelono" strategas į pagalbą pasitelkė buvusio auklėtinio pavyzdį.

„Prieš Prancūzijos rinktinę visada žaisti buvo taip sunku, lyg kasdien rungtyniauti prieš A. Toupane'ą. Jie visada būna labai atletiški, kai aš buvau kitoks ir remdavausi kitais dalykais. Iki šiol pamenu, kaip tekdavo žaisti prieš Moustapha Sonko arba Alainą Digbeu – tai buvo labai sunku. Prancūzija, kaip ir Lietuva yra elite. Tiesiog neįmanoma laimėti visada", – teigė Š. Jasikevičius.




Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: