Netikėta: D. Sabonis keičia tikėjimą ir taps judaizmo išpažinėju

Netikėta: D. Sabonis keičia tikėjimą ir taps judaizmo išpažinėju

jweekly.com nuotr.

Kai Sakramento „Kings“ šį savaitgalį prasidėsiančiame pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų rate susikaus su „Golden State Warriors“, jiems vadovaus lietuvis ir netrukus žydu tapsiantis centras Domantas Sabonis, skelbia Jweekly.com.



Pasak jo žydės žmonos Shashanos Sabonis (mergautinė pavardė Rosen), 26 metų „Visų žvaigždžių“ žaidėjas pereina į judaizmą. „Tikrai apie tai [viešai] nekalbėjome, – sakė ji šią savaitę duodama interviu. – Jis myli [judaizmą] ir tikrai nori būti jo dalimi.“

D. Sabonis reguliariai studijuoja „Zoom“ platformoje pas rabiną Erezą Shermaną iš Sinajaus šventyklos Los Andžele. E. Shermanas, konservatorių rabinas, vedantis sporto podcast'ą „Rabbi on the Sidelines“, sakė, kad J. Sabonis rimtai nori sužinoti daugiau apie judaizmą.

„Po to, kai [jis turėjo] trigubą dublį prieš Hjustono „Rockets“, gaunu tokį pranešimą: „Ei, ar galime rasti laiko mokytis?“ Jis visada užduoda klausimus. Jis laiko košerinį, o kai būna Vilniuje, eina pas košerinius mėsininkus vištienos pasiimti.


Nors D. Sabonis yra pasiryžęs studijuoti, anot jo žmonos, dėl darbo reikalavimų jis negalėjo įsipareigoti laikytis visų mitzvotų. „Jis turi skristi ir daryti tuos dalykus, bet jis toliau mokosi, – sakė Shashana. – Švenčiame Paschą, švenčiame šabą. Mes nevairuojame, o šabo vakarienę rengiame kiekvieną savaitę.“

2021 m. rugpjūtį D. Sabonis susituokė su Shashana. Jie turi metų sūnų, vardu Tigras, o Shashana šiuo metu laukiasi antrojo vaiko.

Shashana, užaugusi Los Andžele ir lankiusi žydų dienos mokyklas, sakė, kad jos vyras vertina paramą, kurios sulaukė iš žydų bendruomenės.

„Žmonės, kurie mane seka [socialinėje medijoje], mato, kaip mes švenčiame atostogas ir šabą, ir aš manau, kad žydų bendruomenei tikrai smagu matyti tą reprezentaciją krepšinyje“, – sakė ji.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: