Daugiausiai uždirbantys šio sezono Lietuvos krepšininkai

Daugiausiai uždirbantys šio sezono Lietuvos krepšininkai

LKL ir FIBA nuotr.

Krepsiniozona.lt surinko ir paviešino daugiausiai uždirbančių Lietuvos krepšininkų šešetuką.



Tradiciškai, daugiausiai uždirbantys Lietuvos krepšininkai yra tie, kurie rungtyniauja NBA lygoje.

Daugiausiai uždirbantis Lietuvos krepšininkas yra Sakramento „Kings“ aukštaūgis Domantas Sabonis. Jo metinis atlyginimas 2022/2023 sezone siekia 18,5 milijono dolerių.

Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas – kitas NBA rungtyniaujantis lietuvis, kurio alga už 2022/23 metų sezoną yra 14,7 milijono dolerių.


Tuo tarpu Marius Grigonis gali pasigirti didžiausiu kontraktu iš lietuvių, kurie žaidžia Eurolygoje. Jo kontrakto suma šiame sezone Atėnų „Panathinaikos“ klube yra 1 milijonas eurų. Kitame sezone Grigonis savo kišenę turėtų papildyti irgi panašaus dydžio suma. Skelbiama, kad 2 metų kontraktų suma siekia 2,1mln.

Rokas Giedraitis dar 2021 metais NBA klubo pasiūlymą, kuris siekė 900 000 dolerių, nes panašų atlyginimą jam moka ir Vitorijos „Baskonia“ ekipa.

„Monaco“ komandą atstovaujantis Donatas Motiejūnas uždirba 600 000 eurų. Nors atlyginimas ir solidus, tačiau jis kur kas mažesnis nei lietuvis gaudavo NBA ar Kinijos krepšinio lygose.

Ignas Brazdeikis – daugiausiai uždirbantis Lietuvos krepšininkas, kuris rungtyniauja mūsų šalyje. Tai yra atstovauja Lietuvos krepšinio klubą. Jo metinė alga siekia 600 000 eurų. Krepšininkas su „Žalgiriu“ turi vienų metų kontraktą su galimybe jį pratęsti (1+1).

Krepziniozona.lt

Video rekomendacijos: