Oficialu: „Wolves“ gretas papildė M. Jogėla

Oficialu: „Wolves“ gretas papildė M. Jogėla

FIBA nuotr.

Po metų pertraukos į Lietuvą sugrįžtantis Matas Jogėla kitą sezoną apsivilks Vilniaus „Wolves Twinsbet“ marškinėlius. 201 cm ūgio krašto puolėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas su klubu susitarė dėl 2 sezonų trukmės sutarties.



Praėjusių metų vasarą į Ispaniją išvykęs sostinės klubo naujokas Lugo „Rio Breogan“ komandai, kurioje taip pat žaidė Martynas Sajus, šios šalies ACB lygoje vidutiniškai pelnė po 7,3 taško, atkovojo po 3,9 kamuolio ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo per 19,4 aikštelėje per rungtynes praleistos minutės.

M. Jogėlos fiksuota statistika FIBA Čempionų lygos turnyre buvo geresnė – 9 taškai, 2,4 atkovoto kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo per 22 minutes.

Atstovavęs Lietuvai U18 ir U20 Europos čempionatuose bei dirbęs su rezervine vyrų rinktine, jis šių metų vasarį sulaukė savo debiuto ir oficialiose nacionalinės rinktinės rungtynėse, kai pasirodė aikštelėje atrankos į 2025 m. Europos čempionatą rungtynėse su Estija.


„Matas vis dar yra augantis krepšininkas, kuris pasižymi puikiu atletiškumu ir gali žaisti keliose pozicijoje, o tai šiuolaikiniame krepšinyje yra labai svarbu. Nors dar yra gan jaunas, bet jau turi sukaupęs europinio krepšinio patirties, ragavo legionieriaus duonos, buvo kviečiamas į šalies rinktinę. Sveikiname prisijungus ir tikimės, kad jis nesunkiai ras savo vietą mūsų komandoje“, – apie pirmąjį „Wolves Twinsbet“ tarpsezoniu įsigytą žaidėją kalbėjo klubo sporto direktorius Donatas Zavackas.

Karjerą Lietuvos krepšinio lygoje iš Tauragės kilęs M. Jogėla pradėjo Alytaus „Dzūkijos“ komandoje, o prieš išvykdamas į užsienį jis keturis sezonus praleido Klaipėdos „Neptūno“ gretose.

Paskutiniame jų buvo apdovanotas „Metų proveržio“ nominacijoje.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: