Paaiškėjo „Wolves” naujoko M. Blaževičiaus atlyginimas

Paaiškėjo „Wolves” naujoko M. Blaževičiaus atlyginimas

FIBA nuotr.

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komandos priekinę liniją papildė iš Ispanijos į Lietuvą sugrįžtantis 211 cm ūgio vidurio puolėjas Marekas Blaževičius. Sostinės klubas su aukštaūgiui sukirto rankomis dėl vienerių metų trukmės kontrakto.



Du sezonus Pietų Europos šalyje praleidęs 22 metų krepšininkas atstovavo Santjago de Kompostelos „Obradoiro Monbus“ ekipai ACB lygoje. Praėjusiame sezone jis savo komandai vidutiniškai rinko po 7,5 taško ir atkovojo po 3,9 kamuolio per 14,9 minutės.

Ispanijos ekipa taip pat dalyvavo FIBA Čempionų lygos atrankoje. Joje M. Blaževičius fiksavo vidutinę 6 taškų ir 2,7 atkovoto kamuolio statistiką per trejas sužaistas rungtynes.

Po šios žinios aiškėja, kokį atlyginimą M. Blaževičius gaus „Wolves“ klube.


Skelbiama, kad krepšininkas kitą sezoną uždirbs apie 180-200 tūkst. eurų.

Įdomu, kad Kauno „Žalgiryje“ 2020-2022 m. sezonuose rungtyniavęs lietuvis per sezoną gaudavo po 150 tūkst. eurų.

Vilniuje gimęs M. Blaževičius pirmuosius savo žingsnius profesionaliame krepšinyje žengė „Ryto“ sistemoje, porą metų žaidė jo dublerių komandoje, vėliau – pagrindinėje ekipoje „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

Iš sostinės jis persikėlė į Kauno „Žalgirį“, kuriame praleido du sezonus ir debiutavo Eurolygoje. Jei pirmaisiais metais pajėgiausiame Europos turnyre M. Blaževičius pasirodė labiau epizodiškai, tai antrajame savo sezone sulaukė kur kas daugiau trenerių pasitikėjimo ir vidutiniškai žaisdavo po 11,9 minutės, per kurias pelnydavo po 5,7 taško ir atkovodavo po 2,6 kamuolio per rungtynes.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: