„Green White Boys“: „Klubo šaliko dėvėjimas turi kelti pasididžiavimą“

„Green White Boys“: „Klubo šaliko dėvėjimas turi kelti pasididžiavimą“

LKL nuotr.

Ištikimiausi Kauno „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“ socialiniame tinkle pasidalijo mintimis apie klubo atributiką.



Pasak „Green White Boys“, „Žalgirio“ šalikas turi puošti kiekvieno komandos fano kaklą.

Kviečiame paskaityti:

„Vienas pagrindinių sirgaliaus atributų yra klubo šalikas. Nesvarbu, ar esate GWB narys, ar tiesiog „Žalgirio“ arenoje karts nuo karto apsilankantis sirgalius, tačiau ši aprangos detalė turėtų puošti kiekvieno kaklą.


Šiame poste sudėliosime pagrindinius akcentus, kodėl šalikas (nepaisant metų laiko) kaip atributas yra bene plačiausiai paplitęs aprangos akcentas, pirmųjų šalikų mūsų tribūnoje istoriją bei kodėl šis atributas yra itin saugomas.

Šaliko dėvėjimas rungtynių dieną turėtų tapti kiekvieno fano įpročiu. Tai tarsi simbolis, kuris jungia kiekvieną arenoje esantį sirgalių, sukuria šiokį tokį išskirtinumą. Tai yra maža aprangos detalė, kuri tinka ir jaunam, ir senam, ir moteriai, ir vyrui, todėl dėl savo praktiškumo greičiausiai taip ir paplito fanų subkultūroje visame pasaulyje.

Galiausiai klubo šalikas įgavo ir simbolinę prasmę. Visame pasaulyje yra krūvos kolekcionierių, kurie renka skirtingų klubų šalikus. Taip pat tai yra atributas, kurį nuo jūsų kaklo visuomet stengsis nuplėšti priešiškai nusiteikę jūsų klubui asmenys. Nesvarbu, ar esate Lietuvoje, ar užsienyje, tačiau šalikas yra tai, ką iš jūsų gali norėti atimti priešų komandos sirgaliai. Šaliko praradimas sirgalių pasaulyje yra viena didesnių gėdų.

Šalikas daugumoje situacijų yra dėvimas ant kaklo, tačiau įmanomas variantas ir ant juosmens (ypatingai šiltuoju metų periodu). Jokiais būdais jis nėra rišamas ant galvos ar dar kažkaip kitaip išnaudojamas ne pagal funkciją.

Be to, kad tai yra itin gražus akcentas jūsų aprangai rungtynių dieną, tai gali padėti ir kuriant atmosferą mačo metu. Šalikai Žalgirio arenoje nuo seno keliami giedant himną, taip pat atliekant tam tikrus „gabalus“. Tikimės, kad šalikų arenoje artimiausiu metu vis daugės ir tai bus galima išnaudoti kur kas efektyviau.

Kalbant, apie arenoje besirenkančius sirgalius, šalikai gali būti iš esmės bet kokie su klubo spalvomis ar pavadinimu.Tribūnoje jau yra šiek tiek kita situacija – yra leidžiami specialūs šalikai, kurios gali įsigyti tik gana ilgai judėjime esantys nariai.

Iš viso per GWB egzistavimą buvo pagaminti tik trys skirtingi modeliai šalikų. Tai būtų vos keli šimtai vienetų. To paties dizaino šalikai nebėra gaminami, todėl pirmieji 50 GWB šalikų (atiduočiau visą jėgą savo laivui) šiuo metu jau yra visiška retenybė.


Vis tik pirmieji pačių tribūnos narių gaminti šalikai atsirado dar gerokai anksčiau. Savuosius šalikus gamindavo ir senoji karta Green Death. Yra ir legendiniai šalikai (You’ll never walk alone), kurie buvo pagaminti dar praėjusio tūkstantmečio pabaigoje, tačiau šią dieną išvysti originalią šio šaliko versiją yra tikra retenybė. Vėliau Green Death šiek tiek nupigino savuosius šalikus pradėdami dalinti juos į kairę ir dešinę.

Matydami savo pirmtakų klaidas ir kiek jų šalikų yra atėmę, sudeginę kitų grupuočių nariai, savuosius šalikus daliname itin atsargiai ir norint gauti jį turėsite tribūnoje išbūti tikrai gana ilgai.

Šiuo metu arenoje matome gana didelę „kakafoniją“ sirgalių aprangos klausimu. Todėl norisi pradėti nuo elementarių dalykų ir įdiegti idėją, kad klubo šaliko dėvėjimas turi kelti pasididžiavimą.


Kaip žaidėjai į aikštę žengia pasipuošę žaliai-baltomis spalvomis, taip ir sirgaliai turėtų laikytis tam tikrų aprangos kodeksų, o vienas iš jų, mūsų nuomone, turėtų būti šalikas.

Kartais kuriant didelius dalykus reikia pradėti nuo mažų detalių, nuo mažų akcentų ir formuojant arenoje besirenkančių sirgalių vieningumą tokios smulkmenos gali suvaidinti itin svarbų vaidmenį“, - rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: