„Žalgirio“ trenerių štabą papildęs R. Seibutis stabdo politinę karjerą

„Žalgirio“ trenerių štabą papildęs R. Seibutis stabdo politinę karjerą

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabą šią vasarą papildęs Renaldas Seibutis traukiasi iš politikos.



Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, jog R. Seibutis atsisakė savo mandato.

„Pokyčiai Palangos miesto taryboje: Renaldą Seibutį išlydime siekti aukštumų profesinėje karjeroje.

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija patenkino Palangos savivaldybės tarybos nario Renaldo Seibučio prašymą nutraukti įgaliojimus anksčiau laiko. Jis beveik pusantrų metų dirbo mūsų – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų – komandoje.


Renaldas – puikią tarptautinę karjerą padaręs tituluotas sportininkas, mūsų miesto ir Lietuvos krepšinio pasididžiavimas, palangiškių bei šventojiškių labai mėgiamas ir gerbiamas kraštietis. Priminsiu, jog pernai kovą, kuomet vyko rinkimai į Savivaldybės tarybą, Palangos rinkėjai jam skyrė beveik 900 pirmumo balsų, ir tai buvo antras rezultatas visoje apygardoje.

Man nuoširdžiai gaila, kad Renaldas šiame savo aktyviame gyvenimo etape atsisako politiko karjeros.

Tačiau labai džiaugiuosi ir sveikinu jį su naujomis pareigomis ir galimybėmis – šventojiškis pakviestas darbuotis į Andrea Trinchieri vadovaujamą Kauno „Žalgirio“ trenerių štabą. Anksčiau jis dvejus metus pats žaidė šiame legendiniame klube, o dabar startuos kaip trenerio asistentas. Tai išskirtinė galimybė Renaldui pakilti iki Eurolygos lygio komandos trenerių sąstato ir perspektyvoje siekti dar didesnių tarptautinių aukštumų profesinėje karjeroje.

Tai tikrai gera žinia Renaldui ir didelė garbė Palangai.

Renaldas pirmadienį jau apsigyveno Kaune. Labai vertinu, kad šioje situacijoje jis elgiasi itin sąžiningai ir atsakingai – mūsų kolega supranta, kad dėl didelio naujo darbo krūvio, įtempto rungtynių grafiko, nuolatinių komandos išvykų nebegalės skirti pakankamai laiko gimtojo miesto reikalams.

Labai džiugina jauno žmogaus požiūris – jis nenori būti tik politikos statistas ar, kaip darė viena tarybos narė, tik važinėjosi į posėdžius iš Vilniaus  nors realiai ten gyveno ir dirbo 🙂  

Todėl vietą ir mandatą Palangos savivaldybės taryboje užleidžia tam, kas galės labiau tinkamai atstovauti rinkėjams – jį pakeis mūsų kandidatų sąraše paskesnė buvusi taip pat šventojiškė Daina Jarulienė.


R.Seibutis yra labai daug nuveikęs dėl Palangos profesionalaus krepšinio, jaunųjų mūsų sportininkų, vaikų iš Ukrainos. Renaldas prisidėjo prie mūsų krepšinio klubo „Olimpas“  pergalės, kuris pelnė bronzą pastarajame NKL sezone.  Kartu su bendraminčiais jis įkūrė „Krepšinio laboratoriją“, tad Palangoje šiomis dienomis vyko jaunųjų krepšininkų iš visos Lietuvos stovyklos. Ugdyti vaikus ir jaunimą – tai labai svarbi Renaldo misija, kuriai jis negaili jėgų.

Šventosios uostas, šiuo metu įgyvendinami du sportiniai projektai – dviejų ugdymo įstaigų stadionų rekonstrukcijos darbai, kurie bus baigti dar šiais metais, aktualijų gvildenimas miesto Tarybos daugumos bei Švietimo, kultūros ir sporto komitetų posėdžiuose, daugybė Palangai svarbių projektų, kuriuos svarsto ir tvirtina miesto Taryba, įgyvendinimas – visa tai ir Renaldo nuopelnas. Nes kurti ir plėtoti Palangą – tai, kaip ir krepšinyje, komandinis darbas, kur svarbus kiekvieno žaidėjo indėlis.

Renaldas dažnai sako – Palanga mano namai. Galiu patvirtinti – jis kaip reta myli savo kraštą. Linkiu Renaldui kuo didžiausios sėkmės tolimesnėje karjeroje. Ačiū už meilę ir darbą Palangai bei Šventajai! Buvote puikus Palangos savivaldybės tarybos komandos narys!“, - rašė Š. Vaitkus.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: