Pamatykite: „Žalgiris“ 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais „Žalgirio“ arenoje

Pamatykite: „Žalgiris“ 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais „Žalgirio“ arenoje

Artėjant oficialiai Kauno „Žalgirio“ 80-ojo sezono pradžiai, klubas ne tik prisimena savo turtingą istoriją, bet ir žvelgia į ateitį. Vasarą „Žalgirio“ arenoje buvo atlikti darbai, kuriuos sirgaliai galės įvertinti jau per pirmąsias sezono rungtynes, kai spalio 3 d. startuos Eurolygos sezonas.



Nauja aikštės išvaizda

Pagrindinis „Žalgirio“ arenos techninio atnaujinimo motyvas – užtikrinti, kad sirgaliai rungtynių metu galėtų mėgautis nepakartojama patirtimi.

Vienas ryškiausių pokyčių – įrengtas naujas parketas, kurį ne tik puošia žalia spalva, bet į jį įkomponuoti ir Kauno žemėlapio kontūrai.


„Kauno „Žalgirio“ 80-mečio proga norėjome atsinaujinti, atsišviežinti ir suteikti dar geresnę patirtį rungtynėse besilankantiems sirgaliams. Tam skyrėme visą vasarą. Buvo įsigytas naujas krepšinio parketas. Jis papuoštas ne tik žalia spalva, bet ir Kauno miesto žemėlapiu. Tokiais pačiais miesto kontūrais yra papuošti ir mūsų alternatyvūs žaidybiniai marškinėliai, kuriuos sirgaliai galės išvysti artimiausiu metu. Šiais metais ant parketo atsiras ir jubiliejiniam sezonui skirtas specialus užrašas – 80 Years of Legacy“, – teigė „Žalgirio“ prezidentas Paulius Jankūnas.

Atnaujintas arenos apšvietimas

Per vasarą taip pat buvo atnaujintas „Žalgirio“ arenos pagrindinės salės apšvietimas, pereinant prie modernių LED šviestuvų. Šviestuvų sistema įdiegta taip, kad ją būtų galima valdyti akimirksniu, o tai leidžia dinamiškai keisti apšvietimą ir taip pagerinti bendrą rungtynių atmosferą.

P.Jankūnas pažymėjo, kad ankstesnėms apšvietimo sistemoms reikėdavo laiko įšilti, o tai ribodavo jų naudojimą tiek komandų pristatymo, tiek rungtynių pertraukėlių metu.

„Arenos apšvietimas atnaujintas naujo tipo LED šviestuvais. Jie yra patogiai valdomi, t. y. juos galima akimirksniu įjungti ir išjungti, naudojant kaip šou elemento dalį krepšinio rungtynėse. Tie kas anksčiau lankydavosi rungtynėse turbūt pastebėdavo, kad ankstesnėms lempoms reikdavo laiko įkaisti, o nuo šiol naujuosius šviestuvus galėsime patogiai naudoti ne tik per rungtynių pristatymą, bet ir pertraukėlių metu“, – akcentavo „Žalgirio“ vadovas.

Naujas vaizdo kubas

„Žalgirio“ rungtynėse apsilankę žiūrovai tikrai atkreips dėmesį ir į dar vieną naują objektą. Arenos palubėse baigiamas įrenginėti naujas vaizdo kubas. Šis atnaujintas kubas bus didesnis už savo pirmtaką, kuris buvo naudojamas daugiau nei dešimtmetį.


„Naujasis kubas bus didesnis už praėjusį, tarnavusį arenai daugiau nei 10 metų. Jame naudojamos modernios LED panelės. Kiek teko kalbėti su arenos technikos departamento specialistais, vaizdo kokybė bus bent dvigubai geresnė, vaizdas žymiai ryškesnis ir detalesnis. Šis kubas turės viršutinę juosta, kuri bus naudojama reklamos pozicijoms, o centrinis ekranas bus skirtas transliuoti žaidimo vaizdui ir rezultatui“, – sakė P.Jankūnas.

Jis pridūrė, kad milžiniško kubo, kuris, pavyzdžiui, yra naudojamas per finalo ketverto varžybas nėra galimybės įrengti stacionariai dėl arenos konstrukcijų ir dažnai vykstančių kitų renginių, kuriuose kubas nėra naudojamas ir turėtų būti kas kartą išmontuojamas.

Nauja komandinės aprangos era ir atnaujintas rungtynių pristatymas


„Žalgiris“ ne tik atnaujino areną, bet ir žengė didelį žingsnį komandos aprangos srityje. Klubas pradėjo bendradarbiavimą su tarptautiniu prekės ženklu PUMA, kuris nuo šiol prižiūrės komandos marškinėlių ir atributikos dizainą ir gamybą. Šiuo bendradarbiavimu siekiama gerbėjams suteikti platų aprangos pasirinkimą „Žalgiris Shop“ parduotuvėse.

Sirgaliai taip pat gali tikėtis atnaujinto rungtynių pristatymo, kurį Eurolygos sezono metu ves aktorius ir TV laidų vedėjas Mantas Stonkus.

Pirmuosius pasikeitimus sirgaliai galės išvysti Eurolygos sezono starte, kai spalio 3 d. žalgiriečiai susikaus su Barselonos „FC Barcelona“ komanda.


„Viso sezono metu „Žalgirio“ jubiliejui bus skirti atskiri akcentai, kuriuos dar pristatysime. Atsinaujinimų daug, ir tikimės, kad tai suteiks žiūrovams dar daugiau įspūdžių ir emocijų, sustiprins jų ryšį su komanda“, – į naują sezoną žvelgė P.Jankūnas.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: