V. Lipkevičius: apie sezono startą ir rytojaus namų rungtynes su vilkais

V. Lipkevičius: apie sezono startą ir rytojaus namų rungtynes su vilkais

LKL nuotr.

Naująjį sezoną pradėjęs Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ jau rytoj (šeštadienį) antrosiose namų rungtynėse stos į kovą su Vilniaus „Wolves Twinsbet”, o spalio 1 d. (antradienį) Europos taurės susitikime priims Jeruzalės „Hapoel” iš Izraelio.



Pirmajame sezono mače praėjusį šeštadienį panevėžiečiai 82:78 palaužė Mažeikių „M Basket-Delamode”, tačiau išvykos rungtynėse Ankaroje, po atkaklios kovos, teko pripažinti „Turk Telekom” pranašumą (72:66).

Sezono startą kiek apkartino vidurio puolėjo Justino Briggso patirta trauma – į jo vietą dviems mėnesiams jau atvyko legionierius Andrija Stipanovičius.

Apie sezono pradžią, komandos naujoką ir artėjančias rungtynės www.kklietkabelis.lt papasakojo „7bet-Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius.


Tarpsezoniu komanda gerokai pasikeitė, kokį bendrą įspūdį kol kas palieka šis kolektyvas?

– Įspūdžiai kol kas geri, komanda atrodo gera, kaip ir visos komandos pradžioje sezono. Viskas pasimatysim, kai pradėsim žaisti. Šiaip surinkti geri žaidėjai, geri žmonės. Manau, noro, jaunatviško entuziazmo bus daug, o visą kitą laikas parodys.

Pats asmeniškai pradėjai jau šeštą sezoną klube, ar jis kuo nors išskirtinis?

– Tuo šis sezonas ir bus skirtinis, kad jis jau šeštas. Kiekvieną sezoną, kaip ir visą laiką, komandai lūkesčiai kažką pasiekti. Aplinkiniai varžovai irgi nesnaudžia, stiprėja. Sezonas bus labai įdomus, kaip ir visi kiti.

Sezono atidarymo rungtynėse įveikėtė Mažeikių M Basket-Delamode, ką parodė tos rungtynės?

– Pirmas mačas parodė, kad lengvų rungtynių nebus. Mažeikių komanda gera, kaip ir bendrai visas lygos lygis. Tos rungtynės parodė, kad laikydamiesi taisyklių ir savo žaidybinio plano galim susikrauti gerą rezultatą, bet tuo pačiu, kad anksti atsipalaidavus labai greitai viskas gali apsiversti. Sezono pradžia, geros pamokos ir iš tų rungtynių kažką pasiimsim.

Startavote jau ir Europos taurės turnyre, ko pritrūko iki pergalės atkaklioje dvikovoje su „Turk Telekom”?


– Ankaros komandai nusileidom tikrai lygiose rungtynėse. Tokiuose įtemptuose mačuose vienas prarastas ar atkovotas kamuolys, pramestas metimas, bauda labai brangiai kainuoja. Varžovų komanda tikrai buvo gera, su gerais žaidėjais. Žaidėm neblogai, bet kažko truputį pritrūko, stengsime kitose rungtynėse dėti žingsnį į priekį. Europos taurės lygis geras kaip ir kasmet, pagrindiniai skirtumai tai aukštas fiziškumo ir kontakto lygis.

Vakar klubas paskelbė apie naujoką Andrija Stipanovičių. Koks tai žaidėjas?

– Prieš Stipanovičių teko žaisti kelis kartus. Geras, patyręs žaidėjas. Šiandien susitikom prie pietų stalo, pasakiau jam, kad džiaugiuosi, jog dabar turėsim jį savo komandoje ir tos geros užtvaros ateis mūsų naudai, nereikės verkti, kad mus skriaudžia (šypsosi). Manau, kad jam neužtruks laiko adaptuotis prie mūsų komandos.


Jau rytoj laukia antrosios sezono namų rungtynės, kas svarbiausia galvojant apie susitikimą su Vilniaus klubu?

– Šeštadienį (rytoj) laukia tikrai geros rungtynės. „Wolves Twinsbet” yra stipri komanda, turinti individualiai labai pajėgių žaidėjų. Pagrindinis akcentas laikytis trenerių paruošto plano, kovoti ir nepasiduoti.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: