Be A. Trinchieri likęs „Žalgiris“ sunkiai palaužė panevėžiečius

Be A. Trinchieri likęs „Žalgiris“ sunkiai palaužė panevėžiečius

Betsafe-LKL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (4-1) įsirašė sunkią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir namuose 73:66 (13:24, 17:14, 23:15, 20:13) palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (3-2).



„Žalgiris“ rungtynes baigė be trenerio Andrea Trinchieri, kuris užsidirbo dvi technines pražangas.

Susitikimą praleido veteranas Bryantas Dunstonas, o jo vietą sudėtyje užėmė „Betsafe-LKL“ debiutantas Aleksas Bieliauskas. Pastarasis per 5 minutes pelnė 2 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir rinko 4 naudingumo balus.

„7bet-Lietkabelis“ vertėsi be Oleksandro Kovliaro.


Susitikimas prasidėjo lygia kova. Georgios Kalaitzakis ir Marko Pecarskis išvedė į priekį panevėžiečius (4:2), Dovis Bičkauskis dar pridėjo baudos metimą, tačiau Laurynas Birutis bei Ignas Brazdeikis skirtumą mažino – 6:7. Kėliniui įpusėjus buvo lygu (8:8), bet Dominykas Stenionis ir M.Pecarskis tempė į priekį svečius – 21:11. Reikalingus taškus „Žalgiriui“ pridėjo Alenas Smailagičius, tačiau po pirmo kėlinio „7bet-Lietkabelis“ pirmavo 24:13.

Ant parketo žengė debiutavęs A.Bieliauskas, vos prasidėjus antrajam kėliniui pelnęs pirmuosius savo taškus „Betsafe-LKL“. Sylvainas Francisco ir Brady Manekas kūrė geresnę „Žalgirio“ atkarpą, kuri skirtumą tirpdė (21:26), o du dėjimus paeiliui realizavo Laurynas Birutis – 25:28. Vis tik perimti iniciatyvos labiau kauniečiams taip ir nepavyko, tad po antrojo kėlinio jie atsiliko 30:38.

Beje, per pirmuosius du kėlinius „Žalgiris“ prametė visus 6 tolimus metimus.

Antrajam ketvirčiui jau pasibaigus „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri užsidirbo techninę pražangą už ginčus su arbitrais.

S.Francisco rodė savo lyderystę po pertraukos, jo ir Matto Mitchello taškai artino „Žalgirį“ prie varžovų – 40:41. Iniciatyvą galiausiai šeimininkai perėmė (49:43) ir, pasinaudodami strigusiu „7bet-Lietkabelio“ puolimu, atitrūko. Taškais apsikeitė Laurynas Birutis ir Georgios Kalaitzakis (47:51), o Martynas Varnas dvejomis geromis atakomis grąžino pranašumą panevėžiečiams – 53:51.

Likus 25 sekundėms iki trečiojo kėlinio pabaigos įsiutęs A.Trinchieri gavo dar vieną techninę pražangą ir paliko aikštelę. Vyr. trenerio vaidmens ėmėsi Tautvydas Sabonis.

Tuo tarpu po trijų ketvirčių tarp komandų tvyrojo lygybė – 53:53.


Po D.Giedraičio ir Edgaro Ulanovo metimų „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 61:55. „7bet-Lietkabelio“ atakos strigo, pavyko realizuoti tik kas antrą baudos metimą, tad skirtumas mažėjo lėtai – 57:61. L.Birutis ir D.Sirvydis pelnė reikalingus taškus savo ekipai (66:57), tačiau D.Bičkauskio tritaškis pristabdė „Žalgirio“ bandymą atitrūkti – 60:66.

Liko mažiau nei 4 minutės kėlinyje, „Žalgiris“ laikėsi priekyje, tačiau viltį gyvą panevėžiečiai išsaugojo – 64:70. Tiksėjo paskutinė minutė, Vytenis Lipkevičius dar realizavo baudas (66:70), tuo tarpu L.Biručio ranka sudrebėjo – 71:66. M.Pecarskis klydo, o daugiau dėl pergalės svečiai nebepakovojo.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 17, Sylvainas Francisco 16 (8 rez. perd., 26 n.b.), Mattas Mitchellas 9, Deividas Sirvydis 6, Edgaras Ulanovas ir Ignas Brazdeikis – po 5.

„7bet-Lietkabelis“: Marko Pecarskis 14, (6 atk. kam.) Martynas Varnas 11, Andrija Stipanovičius 10, Dominykas Stenionis, Georgios Kalaitzakis ir Dovis Bičkauskis (5 kld., -2 n.b.) – po 7.

LKL.lt

Video rekomendacijos: