„CBet“ puolėjas M. Kirvesas: šį sezoną pateiksime dar ne vieną staigmeną

„CBet“ puolėjas M. Kirvesas: šį sezoną pateiksime dar ne vieną staigmeną

„Betsafe-LKL“ nuotr.

27 metų Estijos aukštaūgis Mihkelas Kirvesas šį sezoną pradėjo Mažeikiuose, tačiau vėliau prisijungė prieš Jonavos „CBet“ ekipos. „Tai reiškia, kad mano istorija Lietuvoje tęsiasi“, – tik padėjęs parašą po sutartimi su Jonavos klubu sakė krepšininkas.



„Betsafe-LKL“ rungtynėse su Mažeikių „M Basket-Delamode“ estas pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, kartą blokavo varžovo metimą.

Mihkelai, kas lėmė puikų pasirodymą rungtynėse su Mažeikių „M Basket-Delamode“?

– Manau, kad pagrindine to priežastimi tapo tai, kad labai greitai pritapau komandoje, perpratau, ko reikalauja treneris. Be to, tikiu, kad turiu trenerio ir komandos draugų pasitikėjimą.


Teko žaisti prieš komandą, kurioje pradėjote šį sezoną. Kaip jautėtės psichologiškai?

– Buvo smagu žaisti prieš buvusios komandos draugus. Visi jie puikūs vaikinai... Žinoma, faktas, kad reikės žaisti prieš juos, man suteikė papildomos motyvacijos.

Kaip pavyko taip greitai įgyti trenerio Manto Šerniaus pasitikėjimą?

– Dvejus metus jis stebėjo mano žaidimą Estijos-Latvijos lygoje, todėl, tikiu, kad žinojo mano stipriąsias puses ir žaidimo stilių. Greitai radome bendrą kalbą.

Dabar jau galite pasakyti, ką šį sezoną gali nuveikti „CBet“?

– Kai sugrįš visi mūsų traumas besigydantys žaidėjai, išvengsime kitų didesnių traumų, manau, pateiksime nemažai staigmenų. Nuostabu stebėti, kaip tokia jauna komanda išnaudoja savo stiprybes. Kiekvienas žaidėjas mūsų komandoje yra drąsus, norintis tobulėti ir įrodyti, ko yra vertas. Tai negali nežavėti.

Ar išduosite paslaptį, kaip tampama puikiais žaidėjais gynyboje?


– Sunkus darbas, ypač salėje akcentuojant kojų darbą, kad galėčiau tvirtai stovėti. Buvęs mano treneris Heiko Rannula norėjo, kad galėčiau gintis visose pozicijoje – nuo įžaidėjo iki vidurio puolėjo. Tai padėjo man geriau skaityti žaidimą, aikštelėje visada išlieku susikoncentravęs ir mobilus, puikiai matau, kas vyksta aikštelėje. Manau, tokia toji paslaptis.

BcJonava.lt

Video rekomendacijos: