„Wolves“ aprangose įamžinto piešinio fragmento autorius: „Tikiuosi, kad tai bus tęstinis darbas“

„Wolves“ aprangose įamžinto piešinio fragmento autorius: „Tikiuosi, kad tai bus tęstinis darbas“

BcWolves nuotr.

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šį sezoną Europos taurės rungtynes žaidžia išskirtinėmis, aprangomis, kuriose yra įamžinti keturių įspūdingų Vilniaus „Open Gallery” erdvės sienas papuošusių piešinių fragmentai.



Toks sprendimas pasirinktas įgyvendinant gatvės kultūros perkėlimo į sporto arenas koncepciją „From Streets to Court“, prie kurios prisidėjo ir trys sostinės menininkai Linas Kaziulionis, Agnė Juršytė ir Martynas Ivinskas.

Pastarojo autoriaus darbo „Citizen”, atspindinčio Lietuvos laisvę ir už ją kovojusius piliečius, tautos progresą ir drąsą pasipriešinti priešui, detalės yra užfiksuotos ant Andrew Andrewso, Danielio Baslyko ir Mareko Blaževičiaus aprangų.

„Aš manau, kad bet koks tęstinumas, bet kokia verslo su menu, sporto su menu sintezė yra labai sveikintina ir pagirtina. Aš sakyčiau, kad kuo daugiau, tuo geriau. Taip ir turi būti, taip viskas ir veikia. Pas verslininkus įsijungia „Excel“ lentelė ir labai sunku įvertinti meno vertę versle. Todėl norėtųsi, kad būtų daugiau, bet džiugina tai, kas jau yra. Tiek užsienyje, tiek ir Lietuvoje mes jau matome daug pavyzdžių, kaip verslas atsigręžia į meną ir supranta jo vertę“, – apie būtinybę verslui, sportui ir menui ieškoti bendrų sąlyčio taškų kalbėjo M. Ivinskas.


Menininkas pasakojo, kad jo darbo idėja kilo 2018 m. viešint Los Andžele. Tąsyk su kitu dalininku jie surengė parodą „Duo 02/16“, skirtą Lietuvos Respublikos šimtmečiui paminėti. Jai buvo nupiešta po 8 drobes, tarp kurių buvo ir darbas „Citizen“ („Pilietis“), vėliau papuošęs „Open Gallery“ pastato sieną.

Pasak jo, „Wolves Twinsbet“ komandos idėja ir pasiūlymas bendradarbiauti jam buvo labai netikėtas.

„Tu privalai kažkur būti, tave turi matyti, tu turi kažkur dalyvauti. Tai aišku, kad yra labai gerai, jeigu tave kažkur deda, kviečia, rodo. Buvo labai netikėta. Niekados nebūčiau pagalvojęs iki tol, kad taip gali būti. Pati idėja – tai čia kažkas tokio. Labai geras dalykas, sveikintinas ir, tikiuosi, kad tai bus tęstinis darbas“, – vylėsi M. Ivinskas.

Naująją, riboto leidimo „From Streets to Court“ atributikos kolekciją galima įsigyti arenoje esančioje atributikos parduotuvėje rungtynių renginių metu arba internetu „Wolves Twinsbet“ klubo el. parduotuvėje.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: