„Lietkabelio“ direktorius apie LKL klubų biudžetus: pasakomas bet koks skaičius, bet ar jis tikras? (Video)



Prieš sezoną ambicingą sudėtį surinkęs Panevėžio „Lietkabelis" vis dar ieško sėkmės formulės. Per 22 mačus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) aukštaičiai iškovojo 8 pergales ir šiuo metu tarp 11 stipriausių šalies ekipų užima 8 vietą.



Pasikeitimų palyginti su sezono pradžia šioje ekipoje buvo daugiau negu su kaupu. Statistika nemeluoja – iš dabartinio komandos dvyliktuko sezoną „Lietkabelyje" pradėjo 7 krepšininkai.

Su treneriu Mindaugu Budzinausku klubas per 9 susitikimus pasiekė 3, o nuo lapkričio 3 dienos prie komandos vairo stojus Gintarui Kadžiuliui – 5 pergales iš 13 galimų.



Naujienų portalo Alfa.lt kalbintas Panevėžio klubo direktorius Eimantas Pūras pasidalijo kelių krepšininkų išvykimo istorijomis, ateities planais ir pastebėjo, kad ne visi LKL klubai yra linkę atskleisti tikruosius savo biudžetus.

Per pastaruosius 5 mačus šventėte 3 pergales ir dabar jų turite 8. Galima sakyti, kad pagaliau komanda demonstruoja kažką panašaus, ko tikėjotės sezono išvakarėse?

Ekipa dar tikrai nedaro to, ko tikimės, bet link to artėja. Labai laukiame po traumos sugrįžtančio Kroatijos įžaidėjo Jakovo Vladovičiaus. Rungtynės Prienuose parodė, kad jis tikrai komandai įnešė daugiau pasitikėjimo, ypač puolant buvo juntama tvarka ir ramybė. Tikimės, kad jo indėlis ir Egidijaus Dimšos atėjimas padės viską sustyguoti taip, kaip norime matyti.

Reguliariajame sezone dar liko žaisti beveik 2 ratus. Šiuo metu iki 5 vietoje esančių pasvaliečių jus skiria 3 pergales. Turbūt tikslas yra užimti bent 5–6 vietas ir išvengti akistatos su Vilniaus „Lietuvos rytu" ar Kauno „Žalgiriu"?

Manau, visos komandos turi tokį patį tikslą – ir mes, ir Pasvalys, ir Šiauliai, ir Alytus. Suvokiame, kad realiausia atkrintamosiose pakovoti su Utenos „Juventus" klubu. Visi norime būti penkti, o 7–8 vietos didelio skirtumo nesudaro, nes tuo atveju teks žaisti su Eurolygos lygio komandomis.

Kokią reikšmę turės pirmadienio rungtynės namuose su „Dzūkija"?

Tai bus labai svarbus susitikimas. Alytiškiai yra vieni pagrindinių mūsų konkurentų dėl 5 vietos, todėl tarpusavio mačai įgauna dar daugiau svarbos – arba dar labiau priartėsime prie „Dzūkijos", arba ji nutols jau ženkliai.


Tie visi pasikeitimai – kiek jų buvo daroma iš reikalo, o kiek klubas užsidirbo iš išpirkų – tarkime, kokia Žygimanto Jonušo istorija?

Ž. Jonušo išvykimas buvo sąmoningas, nes mus papildė E. Dimša. Toje pozicijoje Ž. Jonušui žiūrint potencialiai sumažėjo žaidybinis laikas. Taip jau aplinkybės sutapo, kad tuo pat metu jis sulaukė pasiūlymo iš Prancūzijos. Išsiskyrėme be jokių nuostolių, bet ir be jokių laimėjimų.

Žygimanto Janavičiaus situacija gana aiški – jis pasirinko aukštesnį žaidimo lygį ir persikėlė į „Lietuvos rytą". O kaip buvo su Vyteniu Čižausku, kuris išvyko į Latvijos „Valmiera" klubą?


Vytenis pasirinko didesnius pinigus. Kiek turime informacijos, „Valmiera" surado naujus rėmėjus ir, be lietuvio, dar įsigijo kelis amerikiečius. Latviai pasiūlė tikrai nemažus pinigus, ir žmogus pasirinko tą kelią, pareiškė norą išvykti.

Matote, nelaikome nė vieno žaidėjo, kuris nerodo šimtaprocentinio noro būti mūsų komandoje. Pas mus nėra „atvirų" kontraktų, bet kiekvienas atvejis individualus. Laikomės politikos, jeigu jaučiame, kad krepšininkas nesugeba visiškai atsiduoti darbui ir jo mintys kitur, kodėl turime tokį žmogų laikyti ir jam dar mokėti atlyginimą?

Sugebėjote surinkti konkurencingą biudžetą, tačiau esate vienintelė LKL ekipa, kuri nepanoro jo atskleisti. Kodėl?


Galbūt kitos komandos jums pasakė skaičius, bet ar jis realus ir tikras? Nežinia. Galime pasakyti vieną ar kitą sumą, bet ji per sezoną kinta. Aišku, biudžetas planuojamas, tačiau neišvengiamas ir koregavimas. Jeigu visi žaidėjai būtų likę komandoje, tikslai būtų aukštesni ir finansiniai pajėgumai būtų didesni. Vasarą planavome debiutuoti Jungtinėje lygoje, vėl buvo kitokie skaičiai, rėmėjų parama mažėja. Skolų praktiškai neturime, atlyginimai nevėluoja, tuo ir džiaugiamės.

Akivaizdu, kad Panevėžys vienu metu negali išlaikyti pajėgios krepšinio ir futbolo komandos. Sutinkate?

Nesakyčiau, kad tai susiję dalykai. „Ekrano" problemos kaupėsi jau anksčiau ir išryškėjo susidūrus su finansiniais sunkumais. Mūsų situacija keitėsi kita linkme – klubą trečius metus auginame, kylame. Miesto savivaldybės parama „Lietkabeliui" ir „Ekranui" nėra tokia, be kurios neišgyventume.


Iš tikrųjų labai gaila, kad stipri futbolo komanda išgyvena tokius laikus. Tikimės, ateis laikai, kai krepšinio ir futbolo komandos aukščiausiose šalies lygose bus jeigu ne čempionėmis, tai demonstruos stabilius ir aukštus rezultatus.

Pokyčiai „Lietkabelyje" nuo 2014 m. spalio 7-osios iki 2015-ųjų sausio 7-osios

Prisijungę prasidėjus sezonui ir vėl išvykę: Vytenis Čižauskas, Žygimantas Janavičius.


Sezoną pradėję „Lietkabelyje", tačiau vėliau palikę ekipą: Darrickas Leonardas, Jawanas Carteris, Tautvydas Lydeka, Žygimantas Jonušas.

Atvykę prasidėjus sezonui ir vis dar esantys klube: Noahas Dahlmanas, Jurica Žuža, Lacy Haddockas, Jakovas Vladovičius, Egidijus Dimša.

Treneriai: lapkričio 3 d. postą palikusį M. Budzinauską pakeitė G. Kadžiulis.


LKL direktorius Romualdas Brazauskas: „Kol kas atskleisti biudžeto primygtinai nereikalaujame. Per valdybos posėdį prašome, kad klubai praneštų apytiksles sumas, tačiau finansinių ataskaitų – ne. Nežinome, kokios klubų garantuotos pajamos. Manau, kad turėti tokius skaičius būtina, ir galvojame ruošdamiesi jau kitam sezonui. Kai tai padarysime – pranešime. Tų skaičių gali prirašyti kiek nori, bet kaip juos patikrinti, įvertinti? Reikia konsultuotis su specialistais, kurie tokius reikalus išmano. Norėjome tokią sistemą įdiegti jau šiemet, tačiau nespėjome. "

{youtube width="500"}3Fb_4dBSLxk{/youtube}

alt





Balys Šmigelskas | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: