G. Einikis apie S. Galdiko klausimą ministerijai: „Nekriok, nemirsi badu“



LKL sezono nutraukimas sukėlė finansinių rūpesčių krepšininkams, kurie nevengia viešai išreikšti nepasitenkinimo arba nuogąstavimų susidariusia situacija.


Štai Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgis Simas Galdikas socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją.

„Gerb. Viceministre, į Jus kreipiuosi, aš Simas Galdikas, Klaipėdos krepšinio klubo "Neptūnas" komandos kapitonas. Kaip visiems yra žinoma ryšiu su koronaviruso pandemija sustabdytos visos sporto varžybos, bei visi renginiai.


Visi stebime, kaip Lietuvos Respublikos vadovybė sprendžia socialinius ir ekonominius šalies klausimus. Girdėjome, kad numatyta skirti milijonines lėšas pramonei ir verslo struktūroms, kad jos šiek tiek "amortizuotų" patiriamus ekonominius nuostolius.

Ką gi daryti mums, kurių pagrindinis darbas yra atstovauti Lietuvai, pasaulio, Europos ir įvairaus lygio tarptautinėse varžybose, kovoti už Lietuvos kaip valstybės prestižą, už lietuvius kaip tautos atstovus, kurių šimtmečiais nepalaužė svetimi užkariautojai ar ilgi okupacijos ir priespaudos dešimtmečiai?

Jau nutrauktas LKL čempionatas, paskirstytos sulyginai užimtos vietos.

Sustabdytas yra ne tik krepšinis, neteko darbo visų sporto šakų profesionalūs sportininkai, pramogų pasaulio atstovai ir kt..


Daugelis iš mūsų esame tik pradėję savo savarankišką gyvenimo kelią, sukūrę šeimas, auginame mažamečius vaikus, kreditų keliu įsigiję gyvenamuosius būstus.
Ką gi daryti mums?“, - rašė S. Galdikas.

Į viešą „Neptūno“ kapitono klausimą ministerijai atsakė legendinis krepšininkas Gintaras Einikis.

„Nekriok, nemirsi badu“, – teigė 50-metis buvęs krepšininkas.













Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: