Kėdainius pasirinkęs R. Miniotas: „Mano amžiuje ne pinigai yra svarbiausia“



Regimantas Miniotas krepšinio treniruotes pradėjo lankyti būdamas 14-kos. Tačiau iš Kėdainių kilęs vaikinas šio sporto paslapčių sėmėsi ne gimtajame mieste, o didmiesčiuose.


Po dvejų metų Kėdainiuose R. Miniotas išvyko į Vilniuje įsikūrusią Šarūno Marčiulionio akademiją. Dar po dvejų metų – naujas krepšininko karjeros etapas Kauno „Žalgirio" sistemoje.

Vėliau – debiutas Lietuvos krepšinio lygoje atstovaujant Prienų klubui, po dvejų metų su Virginijumi Šeškumi kėdainietis R. Miniotas sugrįžta į gimtąjį miestą – atstovaus „Nevėžiui".


„Mano amžiuje ne pinigai yra svarbiausia, – tinklalapiui LKL.LT teigė 22-ejų „Nevėžio" naujokas. – Noriu žaisti gimtajame mieste, gauti daug žaidybinio laiko, tobulėti bei dėti žingsnį tolimesnei karjerai į priekį. Dėmesys iš kitų lygos klubų buvo, bet, manau, atsirinkau geriausią variantą iš visų."

Tobulėti siekiantį krepšininką negąsdino ir pastaruoju metu „Nevėžį" lydintis finansinis šešėlis.

style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="8854447420"> //




„Noriu, kad skandalai ir spaudoje minimos finansinės problemos aplenktų gimtojo miesto komandą. Kiek žinau, klubas yra atsiskaitęs su visais buvusiais žaidėjais. Jie privalo tą daryti, net jei algos kažkiek vėluoja, o atlyginimai kažkiek vėluoja beveik visuose klubuose. Noriu, kad komanda būtų kuo geresnė ir miestą reprezentuotų kuo įmanoma geriau", – sakė krepšininkas.

Kėdainiai šiemet išvys kitokį R. Miniotą nei tą, kuris paliko miestą prieš 6 metus.

Pats krepšininkas sako, kad puikų pamatą jo karjerai padėjo du sezonai praleisti Prienų–Birštono „Vytauto" komandoje.

„Buvo galimybė likti, bet jau norėjosi pakeisti aplinką, – teigė 206 cm ūgio atletas. – Prienai davė gerą pamatą mano karjerai vyrų krepšinyje. Pasiėmė mane jauną iš NKL ir davė šansą.


Pilnai atsiskleidžiau, kuomet traumą patyrė komandos pagrindinis sunkusis krašto puolėjas Saulius Kulvietis. „Vytautas" man davė geras sąlygas žengti žingsnį į priekį."

Vis dėlto ne viskas Prienuose buvo klota rožėmis.

Prie Nemuno kilpų įsikūręs klubas praėjusį sezoną atsidūrė pasauliniame krepšinio žemėlapyje, kuomet nuo bankroto bėgusi ekipa ryžosi sprendimui sukirsti rankomis su broliais Ballais.


Atvykusi šeimynėlė su savimi atsivežė didelę operatorių grupę, o senieji „Vytauto" žaidėjai buvo nustumti į pavėsį.

„Dėmesys buvo išaugęs tik jiems, o mes nebuvome patys įdomiausi, – šypsodamasis sakė perspektyvus puolėjas. – Vis dėlto labiausiai nukentėjo treniruočių procesas – visas mechanizmas buvo tiesiog išmuštas iš vėžių – tai tikrai mums nepadėjo."

Sezono pabaigoje „Vytautas" iškovojo tris pergales paeiliui, tačiau stebuklo nesukūrė bei lygoje užėmė paskutinę vietą (8 pergalės ir 28 pralaimėjimai).


R. Miniotas pripažįsta, kad tai buvo išskirtinis ir sudėtingas sezonas, tačiau jis davė neįkainuojamos patirties.

„Tai buvo neįprastas krepšinio sezonas. Jis mane išmokė kaip reikia mažiau kreipti dėmesį į aplinkinius dalykus bei koncentruotis tik į krepšinį. Juk aukštesniame lygyje žiniasklaidos dėmesys yra didelis, tad reikia mokėti nuo jo atsiriboti, o situacija „Vytaute" nepriklausė nuo mūsų", – sakė „Nevėžio" naujokas.

Ballų etapo lapą užvėręs R. Miniotas žiūri tik į ateitį bei žaidimą gimtuosiuose Kėdainiuose. Atletas teigė susilaukęs palaikymo iš šeimos ir draugų bei nekantrauja apsivilkti „Nevėžio" marškinėlius.


Be R. Minioto, „Nevėžį" šią vasarą dar papildė Nikita Balašovas, Aidas Einikis ir Ignas Labutis. Klubui ir toliau vadovaus 51-erių specialistas Ramūnas Cvirka.

Nors sudėties rėmai dar tik aiškėja, tačiau „Nevėžio" naujokas pabrėžia komandos stiprybes.

„Mūsų sudėtis yra jauna, tad norėsime kažką įrodyti. Tai bus pagrindinis mūsų koziris – jaunatviškumas ir ambicijų turėjimas. Tikiuosi, kad demonstruosime gerą krepšinį", – ryžtingai sakė krepšininkas.


//




//




style="display:none;" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="3472783777"> //




alt


style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-a0-16+1s+4t-8b" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="5015274760"> //














LKL.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: