Puikias galimybes atsiskleisti jaunimui žadantis „Rytas“ palinkėjo sėkmės D. Sirvydžiui

Eurocup nuotr.

Kaip jau rašėme, šią savaitę apie perėjimą iš Europos taurės į FIBA Čempionų lygą paskelbęs Vilniaus "Rytas" naujajame turnyre startuos be vieno talentingiausių komandos žaidėjų Deivido Sirvydžio.



Šeštadienį oficialiai paskelbta, snaiperis sukirto rankomis dėl ilgalaikės sutarties su Izraelio vicečempionu Jeruzalės "Hapoel" klubu.

Sekmadienį klubas socialiniame tinkle palinkėjo sėkmės vilniečiui.

"Viso „Ryto“ klubo vardu norime nuoširdžiai palinkėti Deividui didžiausios sėkmės tolimesnėje karjeros stotelėje. Džiaugiamės kiek dėmesio mūsų sistemos auklėtiniui jau pavyko sulaukti tokiame amžiuje. Džiugu, kad pavyko patekti į NBA naujokų biržą, o dabar prasidės ir legionieriaus karjera.


Neabejojame, kad ateinančiame sezone „Ryto“ jaunimas turės puikiausias galimybes atskleisti visus savo gebėjimus žaisdamas sostinėje, bet gerbiame tokį žaidėjo ir jo atstovų pasirinkimą.

Tikime, kad po penkerių metų Vilniaus krepšinio piramidėje, Deividui atsivers aukščiausių krepšinio lygų vartai. Kad vieną dieną savo žaidimu D.Sirvydis džiugins ir Lietuvos krepšinio rinktinės aistruolius. Visada sirgome ir sirgsime už mūsų sistemos auklėtinius.

Neabejojame, kad Deivido laukia didelės pergalės!
Sėkmės!"


D.Sirvydį 2019 metų NBA naujokų biržoje 37-uoju šaukimu pasirinko Dalaso "Mavericks" ir iškeitė jį į Detroito "Pistons".

Nors Lietuvos vicečempionai gaus išpirką iš Izraelio komandos, tačiau ir teisės į jį pereina "Hapoel". Jei vilnietis pravertų NBA lygos duris, už jį jau būtų atsilyginta "Hapoel" komandai.

Praėjusiame Europos taurės sezone D.Sirvydis vidutiniškai per 16 minučių įmesdavo 6,6 taško (55,6 proc. dvit., 38,2 proc. trit.), sugriebdavo 2,8 atšokusio kamuolio ir rinkdavo 5,7 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse 19 metų 202 cm ūgio puolėjo rodikliai buvo dar kuklesni - 5,7 pelnyto taško (53,7 proc. dvit., 33,3 proc. trit.), 2,5 atkovoto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir 4,2 efektyvumo balo per 17 minučių.

15min.lt žurnalisto Donato Urbono duomenimis, tai ne paskutiniai su jaunimu susiję pokyčiai sostinės komandoje. Nors "Rytas" deklaruoja sieksiantis auginti jaunimą, klubą gali palikti du talentingi aukštaūgiai - Marekas Blaževičius ir Ąžuolas Tubelis.






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: