V. Čeponis: „Ar T. Dimšai nedrebės kinkos susidūrus su Šaro muštru?“

Kitam sezonui besiruošiantis Kauno „Žalgiris“ pasipildė komandos sirgaliams jau puikiai pažįstamu ir dvejus metus pagrindinėje komandoje rungtyniavusiu Tomu Dimša. Lietuvos čempionai su T.Dimša sudarė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.



Apie žalgiriečių sprendimą nusprendė pasisakyti garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino mintimis.

Kviečiame paskaityti:

„Ar DIMŠAI nedrebės kinkos susidūrus su Šaru muštru?


Kauno "Žalgiris" susigrąžino atakuojantįjį gynėją, galintį žaisti ir lengvojo puolėjo pozicijoje Tomą Dimšą. Manau, logiškas žingsnis atsižvelgiant į tai, kad dėl pandemijos klubo biudžetas gerokai mažės. Žodžiu, geras variantas pasvėrus kainos ir kokybės santykį. Krepsinis.net rašo, kad žaidėjas per sezoną uždirbs 120 tūkst. eurų.

Dimša padarė milžinišką pažangą žaisdamas "Lietkabelyje" praėjusį sezoną. Ne veltui jau yra kviečiamas į Lietuvos rinktinę. Tai atletiškas, greitas, šoklus, fiziškai pakankamai stiprus krepšininkas, moka efektyviai veržtis į abi puses, sugeba solidžiai gintis vienas prieš vieną, o kaip metikas yra stiprus vidutiniokas. Be to, velniškai darbštus.

Atsisikleisti "Lietkabelyje" jam labai padėjo treneris Čanakas. Serbas Tomui suteikė itin daug minučių ir laisvės aikštėje. Tai viena svarbiausių priežasčių, dėl Dimša tapo kur kas geresniu krepšininku.

Dar užpraėjusį sezoną Utenos "Juventus" komandoje Dimša buvo itin nestabilus žaidėjas, nors irgi gaudavo pakankamai laiko pasireikšti. Panevėžyje jis smarkiai sutvirtėjo psichologiškai. Tačiau ši savybė vis dar yra Tomo Achilo kulnas, nors jam jau 26-eri.

Matėme, kad jis buvo susikaustęs ir išsigandęs, kai teko rungtyniauti su Lietuvos rinktinės aprangą. Neramu, kap jis reaguos į Šaro bizūnus. Jasikevičius su niekuo nesicackina ir neskirto žaidėjų pagal psichologinį tvirtumą - nesvarbu, ar esi geležinių nervų, ar jautrus kaip mergaitė, vis tiek gausi velnių kad maža nepasirodys. Kad neišsimuštum iš pusiausvyros reikia viduje būti tokiam stipriam kaip, tarkim, Grigonis.

Visiškai neaišku, kaip su šiuo spaudimu susitvarkys Dimša. Spėju, kad ateinantis sezonas jam bus itin nelengvas. Kita vertus, prie Šaro beveik visi naujokai po kurio laiko padaro nemenką kokybinį šuolį.

Trumpai apie kitą naujoką Steve'ą Vasturią. Tai tikrai dar žalias vidutinių sugebėjimų krepšininkas, bet turi kūrėjo gyslelę, gerai orientojasi komandinėje gynyboje. Tiesa, silpnokai ginasi vienas prieš vieną, neturi stipraus kūno, nėra staigus ar labai greitas. Be to, nėra patikimas metikas iš distancijos.


Žinoma, Pangosas, Daviesas, White'as, Walkupas irgi toli gražu neiškart atsiskleidė "Žalgiryje". Žinant Šaro sugebėjimus eilinius kareivius paversti pulkininkais ar net generolais (pvz., Brandono Davieso atveju), galbūt ir iš Vasturios pavyks "padaryti rimtą žmogų"“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: