„Ryto“ klubo valdybos pirmininkas: ambicingą komandą galime sukomplektuoti už 1,2 mln. eurų

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas papasakojo, kokios šiuo metu skolos slegia komandą ir koks nusimato biudžetas ateinantį sezoną.



Jo teigimu, finansiniai metai baigsis liepos mėnesį, todėl tikslių skaičių negalintis pasakyti. Tačiau jau dabar aišku, kad klubo skola siekia 1,2 mln. eurų.

Šiuo metu atliekamas detalus ne tik finansinis, bet ir veiklos auditas. Po jo bus žinomi visi skaičiai, ne tik ilgalaikių įsipareigojimų suma.

„Žinant klubo biudžetą, ilgalaikių įsipareigojimų suma galėtų būti kiek mažesnė, dabar ji atrodo rizikinga, bet kiekviename versle natūralu turėti tam tikrus įsiskolinimus. Ir tai nėra ta suma, kurios negalėtume panaikinti per 3–4 metų laikotarpį“, – sakė A. Bužinskas.


Pasak jo, skolų galima turėti, tik jas reikia valdyti ir jos turi būti proporcingos biudžetui. Kitam sezonui sostinės klubo biudžetas bus mažesnis.

„Pandemijos pasekmės skaudžiai kirto ir krepšinio pasauliui. Todėl 2020–2021 m. sezonui tikimės surinkti 2,5 mln. eurų biudžetą. Norime, kad didžiąją dalį šios sumos sudarytų privataus kapitalo lėšos, – kalbėjo „Ryto“ klubo valdybos pirmininkas. – Manome, kad ambicingą komandą galime sukomplektuoti už 1,2 mln. eurų.“

Kalbėdamas apie Vilniaus savivaldybės paramą klubui A. Bužinskas sakė, jog kitam sezonui ji išliks tokia pati, nes yra pasirašyta trejų metų sutartis. Kasmet savivaldybė „Ryto“ klubui skiria 1,2 mln. eurų.

„Vyksta įvairios diskusijos dėl savivaldybės paramos. Vieni sako, kad ją reikėtų mažinti, kiti – kad kaip tik didinti ir taip padėti Vilniaus klubui šiuo sunkiu momentu, – sakė A. Bužinskas. – Tačiau mes keliame sau tikslą, kad savivaldybės dalis neturėtų sudaryti didžiausios ar bent pusės mūsų biudžeto dalies. Didžiąją dalį klubui reikalingų pinigų turi sunešti privatūs rėmėjai.“






Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: