R. Jarutis atskleidė, kokios yra galimybės išlaikyti „Ryto“ ekipos branduolį

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Vilniaus „Ryto“ klubo generalinis direktorius Rolandas Jarutis papasakojo, kokios yra galimybės išsaugoti komandoje Eimantą Bendžių, Arną Butkevičių, Mareką Blaževičių ir Martyną Echodą.



Jo teigimu, visos dabartinės tendencijos rodo, kad krepšininkų kainos rinkoje tikrai kris.

„Dar nėra net birželio vidurio, visi žaidėjai tikisi, kad jų vertė išliks panaši į ankstesnę, bet procesas glaudžiai susijęs su dabartine ekonomika“, - sakė R. Jarutis.

Kalbėdamas apie komandos jaunąjį talentą M. Blaževičių, generalinis direktorius neslėpė, jog su šiuo aukštaūgiu klubas turi galiojančią sutartį.


„Kaip jau žinote, jis buvo pasiūlytas Krasnodaro komandai. Ar derybos nutrūkto, ar jos tęsiasi, reikia klausit žaidėjo agento. Taip pat Marekas buvo susitikęs su Kauno „Žalgirio“ atstovais. Vyksta derybos. Daugelyje sutarčių, kurias radau atėjęs į klubą, yra numatyta krepšininko išpirkos galimybė. Negalime nevykdyti įsipareigojimų. Iki tam tikros datos Blaževičius turi išpirkos galimybę. Bet mūsų klubas drauge su naujuoju treneriu Donaldu Kairiu deda visas pastangas, kad Marekas, Vilniaus krepšinio mokyklų auklėtinis, liktų Vilniuje. Mano nuomone, geriausia vieta tobulėti jam yra Vilnius. Mes ne tik bandome jį išsaugoti. Tiek jam, tiek jo agentui yra pasiūlyta pratęsti bendradarbiavimą atsižvelgiant į mūsų finansines galimybes.

Eimantas Bendžius taip pat turi galiojančią sutartį. Eimantui ir Arnui Butkevičiui yra pasiūlytos ketverių metų sutartys pagal klubo leidžiamas finansines galimybes. Taip pat yra terminas, iki kurio klubas gali apsispręsti, ar aktyvuoti sutartį, kuri galiotų dar vienus metus. Bet tuomet jie gautų tokį atlygį, kuris buvo numatytas pasirašius ankstesnę sutartį. Per laiką, praleistą Vilniaus ekipoje, šie žaidėjai yra tapę klubo simboliais. Norime, kad jie liktų. Nesame pajėgūs rinkoje konkuruoti su Ispanijos ar Rusijos klubais. Jei jie sulauks kitų pasiūlymų, mums konkuruoti su kitais būtų labai sudėtinga.

Arnas su Eimantu yra geri draugai ir aikštelėje, ir už jos ribų. Arno kaina pakilo, nes jis labai gerai rungtyniavo šį sezoną.

Būtų fantastika, jei pavyktų komandoje išlaikyti Martną Echodą – su juo pasirašyti naują sutartį. Bet jis yra labai paklausus. Kalbame su jo agentu. Tokios pat galimybės neatmetame ir dėl Evaldo kairio, kuris visą sezoną žaidė be traumų.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje turime Mindaugą Girdžiūną, jaunąjį Karolį Giedraitį. Turime galiojančią sutartį su įžaidėju Doviu Bičkauskiu. Taip pat metus galioja sutartis su Augustu Marčiulioniu ir vyksta derybos dėl naujos trejų metų sutarties.

Gal mums dabar lengviau, kai pristatėme savo naują trenerį. Manau, galimybė šiems žaidėjams likti Vilniuje dabar išaugo.

Išvykus Deividui Sirvydžiui, klubui pavyko jį pakeisti ne prastesniu žaidėju Luku Ulecku. Buvo spekuliuojama kalbomis, kodėl Deividas išvyko ne į NBA. Mes su Sirvydžiu turėjome sutartį, joje buvo numatyta vienokia išpirkos suma jam vykstant žaisti į NBA, ir kitokia, jei keliasi į Europos klubą. Tai buvo jo agento ir paties žaidėjo sprendimas".


Kalbėdamas apie ekipoje rungtyniavusius užsieniečius, R. Jarutis pasidžiaugė, kad žaidėjai nekėlė skandalų, buvo charakteringi. Jo teigimu, Francisco Cruzas norėtų grįžti žaisti į Lietuvą, tačiau sostinės klubas negali jam pasiūlyti trokštamos sumos, nebent pats krepšininkas drąstiškai susimažintų atlyginimą. Su kitais ekipoje žaidusiais užsieniečiais neketinama tęsti bendradarbiavimo.

Pasibaigus oficialiai spaudos konferencijos daliai R. Jarutis prisipažino pamiršęs paminėti dar vieną naujieną: klubas domisi galimybe įsigyti jauniausiąjį Giannio Antetokounmpo brolį Alexį, kuris baigė vidurinę mokyklą. „Ryto“ direktorius jau kalbėjo tiek su pačiu aštuoniolikmečiu, tiek garsiuoju jo broliu Gianniu, Alexis renkasi tarp Ispanijos ir Lietuvos.





Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: