Aktyviai „Žalgirio“ viliojamas M. Blaževičius apie L. Ulecką: „Jis yra vertas šito šanso ir tai Vilniui tik į naudą“

Nuotr. autorius: S. Čirba/SKM.lt

Šeškinė Sostinės krepšinio mokyklai (SKM) yra simbolinė vieta, kuri sukelia daug šiltų ir smagių prisiminimų. Šeškinės vidurinėje (dabartinėje Maironio progimnazijoje) SKM pradėjo savo veiklą kaip krepšinio mokykla ir po truputį plėtėsi, kol tapo didžiausia ir sėkmingiausia krepšinio mokykla Lietuvoje.



Savo pirmuosius krepšininko žingsnius būtent minėtoje mokykloje pradėjo ir antrasis SKM Summer Camp’20 dalyvis 207 centimetrų ūgio Vilniaus „Rytui“ priklausantis, buvęs SKM auklėtinis Marek Blaževič. Atvykęs pas jaunuosius stovyklautojus Marekas papasakojo daug įdomių dalykų, smagiai pabendravo ne tik su žaidėjais, bet ir su SKM treneriais. Pasidalinęs savo istorijomis, patirtimis ir sužaidęs „amerikankę“ M. Blaževič sutiko trumpai pasikalbėti su SKM.lt ir pasidalino savo mintimis apie praėjusį sezoną, apie Luko Ulecko papildymą „Ryto“ klube ir pasakė palinkėjimą didelei SKM bendruomenei.

Primename, kad Marekas Blaževičius aktyviai viliojamas Kauno „Žalgirio“ komandos. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius asmeniškai kalbėjo su aukštaūgiu ir kvietė prisijungti prie LKL čempionų. Krepsiniozinios.lt šaltiniai praneša, kad M. Blaževičius rimtai svarsto „Žalgirio“ pasiūlymą, tačiau neatmeta galimybės likti ir „Ryto“ gretose.

Ar pasiilgai krepšinio? – M. Blaževič paklausė SKM.lt.

– Iš tikrųjų – labai pasiilgau krepšinio. Tie trys mėnesiai be krepšinio ir sportuojant vien tik fizikam pasirengimui davė savo, bet grįžus į tą pačią mylimą NBA aikštelę Šeškinėje – jausmai krepšiniui sukyla vėl ir laukiu naujo sezono.



Kokie įspūdžiai tau iš šios stovyklos?

– Vaikai yra tikrai faini, kažkas daugiau drąsesnis, kažkas mažiau, bet iš tikrųjų faina, kad su tokia didele grupe dirba ne vienas ir ne du treneriai, o keli ir net daugiau trenerių.

Kokia didžiausia tokių stovyklų nauda?

– Vaikai kažką daro, o ne sėdi prie kompiuterio. Kaip sakoma yra sudaromi „good habits“ (liet. geri įpročiai – aut. past.) ir tie patys tėvai yra patenkinti, kad jų vaikai ne valkatauja lauke, o dirba su patikimais žmonėmis.

Pats šiame sezone pradėjai gauti daugiau žaidimo laiko, kokius dalykus pasiėmei iš šio sezono?

– Reikia būtinai prižiūrėti savo kūną. Kiek tu išnaudoji energijos – tiek ir būtina jos susigrąžinti. Tiek maistas, tiek miegas, tiek visi kiti reikalai. Jei šiek tiek mažiau pamiegi, jau trūksta šiek tiek energijos aikštelėje.

Pats ne kartą esi sakęs, kad nori patobulinti tolimą metimą. Kada išvysime tavo metamus tritaškius artėjančiame sezone?


– Pirmose rungtynėse (juokiasi).

Rytą papildė Lukas Uleckas, ką manai apie šio žaidėjo prisijungimą prie Ryto? Ir ko jam palinkėtum prieš artėjantį sezoną?

– Luką pažįstu antrus, trečius metus. Mes kartu su juo dirbame jau antrą vasarą iš eilės. Tai puikus pirkinys. Jis yra darbštus ir puikus žaidėjas. Manau, kad jis yra vertas šito šanso ir tai Vilniui tik į naudą.


Ko palinkėtum SKM bendruomenei?

– Aš jau išaugau iš tų visų krepšinio mokyklų, net nežinau, ko palinkėti, bet turbūt sėkmės ir kad SKM užaugintų rimtų žaidėjų ir Vilniaus klubui, ir Lietuvos rinktinei.





Erikas Petrikas/SKM.lt

Video rekomendacijos: