J. Landale'as ateitis „Žalgirio“ klube - po klaustuku (Nelinkęs leistis į derybas)

Praėjusį sezoną į „Žalgirį“ atvykęs 24 metų 211 cm ūgio Jockas Landale'as gali palikti LKL čempionų gretas.



Pernai australas su „Žalgirio“ ekipa sudarė „1+1” tipo kontraktą.

Aukštaūgis veržiasi į NBA, tačiau tam gali sutrukdyti vėlesnis kito sezono startas, kuris numatytas gruodžio mėnesį.

Kepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgiris“ tikisi sumažinti krepšininko atlyginimą, kuris siekia apie 400 tūks. eurų, tačiau krepšininkas nelinkęs į derybas.

Tikėtina, jog „Žalgiriui“ teks rinktis, ar mokėti J. Landale'ui visą atlyginimą ir jį pasilikti, ar atleisti bei bandyti išlaikyti Zacha LeDay.



Kiek anksčiau „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas 15min.lt portalui patvirtino, kad bus sunku išlaikyti visus praėjusio sezono krepšininkus.

Tiesa, J. Landale'ą Kaune surakino didžiulė apie 300 tūkst. eurų siekianti išpirka. Mažai tikėtina, kad atsiras komandų, kurios norės mokėti tokią didelę išpirkos sumą.

Pats J. Landale'as neprieštarauja likti Kaune. Tai jis patvirtino bendraudamas su Australijos žiniasklaida.

„Esu ištikimas „Žalgiriui“. Po sezono turiu tikslą žaisti NBA čempionate, – aiškino atletas. – Tai vien tik geri sprendimai. Jeigu nepavyks užsikabinti už NBA, būsiu laimingas galėdamas sugrįžti į „Žalgirį“.“

Praėjusį Eurolygos sezoną J. Landale'as vidutiniškai įmesdavo po 11 taškų, sugriebdavo po 4,4 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą bei rinkdavo po 10,4 naudingumo balo.


Primename, kad „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas minėjo, jog komandos biudžetas kitame sezone trauksis apie 30 proc. Šiemet jis buvo 12 mln. eurų.

Manoma, kad „Žalgiris“ kitą sezoną savo sąskaitoje turės tik 7-8 mln. eurų, o tai reiškia, kad daug uždirbę krepšininkai privalės išvykti iš komandos.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: