Kas perims Š. Jasikevičiaus vairą „Žalgiryje“: pateikė įvairias kandidatūras (Apklausa)

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko išlaikyti didžiausios komandos žvaigždės vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus. Į aukštesnį lygį Lietuvos čempionus kilstelėjęs legendinis šalies įžaidėjas kraunasi lagaminus ir pradeda naują karjeros etapą „Barcelona“ klube.



Š. Jasikevičius pasinaudojo turima sąlyga sutartyje ją nutraukti ir pasiekė susitarimą su kitu buvusiu savo klubu. Strategas katalonų vyriausiojo trenerio kėdėje pakeis po Ispanijos lygos finalo pralaimėjimo atleistą Svetislavą Pešičių.

Kol „Barcelona“ gali džiaugtis naujuoju savo pirkiniu, tai „Žalgiris“ yra priverstas kibti į darbus ir ne tik ieškoti naujų žaidėjų, tačiau ir mėginti užpildyti spragą atsiradusią vyriausiojo trenerio poste.

Lietuviškosios lažybų bendrovės TOPsport ekspertai jau pradėjo dėlioti galimus variantus, kas pakeistų fanų numylėtinį „Žalgiryje“.


Realiausiais pretendentais pakeisti Š. Jasikevičių yra įvardijami jo asistentas Darius Maskoliūnas bei šią vasarą Vilniaus „Rytą“ palikęs Dainius Adomaitis, kuris galėtų prisijungti prie ką tik kauniečių gretas papildžiusio Mareko Blaževičiaus.

Prie realių favoritų taip pat yra priskiriamas buvęs kauniečių strategas Joanas Plaza, kuris praeityje jau buvo kalbėjęs apie norą sugrįžti į „Žalgirį“. Lygiai taip pat yra vertinama ir Kazio Maksvyčio kandidatūra, kuriam, tiesa, prieš tai reikėtų dar ir nutraukti sutartį su „Parma“ klubu.

Taip pat prie realių kandidatų yra įvardijamas ir Kęstutis Kemzūra, tačiau jo galimybes riboja tai, kad yra arti susitarimo su kitu Turkijos klubu. TOPsport lažybininkai taip pat tarp kandidatų regi ir kitą legendinį Lietuvos trenerį Joną Kazlauską.

Po jo su mažesniais šansais yra įvardijami buvę strategai Antanas Sireika bei Gintaras Krapikas, prie dar mažiau realių kandidatų minimi Valdemaras Chomičius, Xavieras Pascualis ir Lietuvos rinktinės trenerio asistentas bei sparčiai karjeros laiptais kylantis Benas Matkevičius.

TOPsport ekspertai taip pat nepamiršta ir Dūšano Ikvovičiaus, o prie itin minimaliai realių variantų mini ir didžiausius grandus kaip Željko Obradovičius, Sergio Scariolo ar ką tik iš „Barcos“ atleistą bei Š. Jasikevičiui vietą užleidusį S. Pešičių. Tokios pat galimybės duodamos ir Maskvos srities „Chimki“ dirbančiam Rimui Kurtinaičiui bei kitam lietuviui Ramūnui Butautui.

Visiškai teoriniai šansai duodami ir kurį laiką nuo trenerio darbo besiilsintiems Tomui Pačėsui ir Virginijui Šeškui.

Kandidatai ir jų galimybės:

Dainiaus Adomaičio galimybė vertinama 2.40 koeficientu.


Dariaus Maskoliūno galimybė vertinama 4.00 koeficientu.
Joano Plazos galimybė vertinama 5.50 koeficientu.
Kazio Maksvyčio galimybė vertinama 7.00 koeficientu.
Pedro Martinezo galimybė vertinama 10.00 koeficientu.
Kęstučio Kemzūros galimybė vertinama 11.00 koeficientu.
Dejano Radonjičiaus galimybė vertinama 15.00 koeficientu.

Velimiro Perasovičiaus galimybė vertinama 15.00 koeficientu.
Jono Kazlausko galimybė vertinama 21.00 koeficientu.
Antano Sireikos galimybė vertinama 31.00 koeficientu.
Gintaro Krapiko galimybė vertinama 101.00 koeficientu.
Tomo Pačėso galimybė vertinama 1001.00 koeficientu.





Krepsiniozinios.lt ir TopSport.lt

Video rekomendacijos: