Suformuotas „Žalgirio“ trenerių štabas

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu tapus austrui Martinui Schilleriui, buvo suformuotas ir komandos trenerių štabas.



Kartu su M.Schilleriu Kaune darbuosis jam gerai pažįstamas vokietis Arne Woltmannas. 45-erių krepšinio specialistas per savo karjerą ne vienerius metus Vokietijos vyrų rinktinėje dirbo kartu su vienu geriausių Vokietijos krepšinio strategų Chrisu Flemingu.

A.Woltmannas kartu su C.Flemingu taip pat dirbo Kvakenbriuko „Artland Dragons“ ir Bambergo „Brose“ komandose, o vėliau, jau atskirai, taip pat darbavosi kituose Vokietijos krepšinio klubuose. Su Bambergo ekipa A.Woltmannas keturis kartus tapo Vokietijos čempionu. Jis taip pat yra ragavęs ir vyriausiojo trenerio duonos Kiolno „RheinStars“ ir Brėmerhafeno „Eisbaren“ ekipose, yra dirbęs asistentu NBA vasaros lygoje.

Taip pat iš Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos į pagrindinę ekipą keliasi praėjusiais metais profesionalaus krepšininko karjerą baigęs Tautvydas Sabonis. 28-erių metų specialistas per metus padarė didžiulę pažangą ir nuo šiol rūpinsis individualiu žalgiriečių darbu bei jų įgūdžių tobulinimu.


Po ilgos pertraukos „Žalgiryje“ dirbs ir Lietuvoje gerai žinomas fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. 36-erių specialistas žalgiriečiais rūpinosi nuo 2006 iki 2012 metų, o vėliau dirbo Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje bei Kinijoje.

Klube ir toliau dirbs nuo 2011-ųjų „Žalgirio“ sistemoje esantis Evaldas Beržininkaitis, fizinio rengimo treneris Nerijus Navickas, gydytojas Vytautas Kailius ir kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Kauno „Žalgirio“ komanda rengtis naujajam sezonui planuoja pradėti rugpjūčio 14 dieną.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: