V. Čeponis: „Žalgiriečiams trūksta mobilaus vidurio puolėjo“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmąją nesėkmę pasirengimo cikle. Sekmadienį žalgiriečiai „EuroLeague We’re Back Preseason Tour“ turnyro finale rezultatu 70:88 (13:23; 10:23; 27:17; 20:25) nusileido Milano „AX Armani Exchange“ komandai.



Po mačo garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis socialiniame tinkle „Facebook“ įvertino rungtynes.

Kviečiame paskaityti:

„Sveiki. "Žalgiris" nelaimėjo draugiško turnyro, bet žaidimas nebuvo blogas. Tiesiog Milanas kur kas stipresnė komanda. Be to, "dizaineriams" šiek tiek ir sekėsi - dieviškai metė tritaškius iš įvairiausių padėčiųi. Spėju, kad šį sezoną "Armani" gali pretenduoti net į finalo ketvertą.


Kauniečiai turnyro metu paliko visai simpatišką įspūdį. Krinta į akis gana paprastas, bet neprastas pozicinis puolimas suteikiant žaidėjams labai daug laisvės, esant menkiausiai galimybei stengiamasi išnaudoti greitąjį puolimą.

Gynyba irgi nebuvo labai prastos kokybės. Viena didžiausių Kauno ekipos problemų ta, kad nėra mobilaus vidurio puolėjo, su kuriuo būtų galima pilnai keistis ginamaisiais varžovams atliekant pikenrolą. Tokiu galbūt bent iš dalies gali tapti Rubitas, bet po traumos jis dar prastos fizinės kondicijos. Taigi "Žalgiriui" turint lėtokus vidurio puolėjus varžovams lengviau išsklaidyti mūsiškių gynybą.

Gal ateity Shilleris "centro" pozicijoje kartais panaudos Hayesą. Tai būtų viena išeičių, kaip užlopyti tokią spragą. O va Milanas turi Hinesą, kuris yra tiesiog puikus susikeitimo situacijose.

Kur kas daugiau "Žalgirio" žaidimo aspektų rytoj, pirmadienį, aptarsime "Delfi" laidoje "Krepšinio zona" 13 valandą. O nuo penktadienio per "Delfi Plius" startuos nauja laida "Čepas veža", kuriose metu vairuosiu automobilį ir samprotausiu apie krepšinį. Kartais vienas, kartais ne vienas“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: