Kaip vertinate „Žalgirio“ sprendimą skolinti M. Blaževičių ir T. Dimšą? (Apklausa)

Zalgiris.lt nuotr.

Kaip ir buvo tikėtasi, Kauno "Žalgiris" prieš Eurolygos sezono startą imsis permainų komandos sudėtyje.



Kaip praneša 15min.lt žurnalistas Donatas Urbonas, Lietuvos čempionai ketina paskolinti Tomą Dimšą, su kuriuo vasarą sudarė sutartį pagal formulę "2+1".

15min.lt šaltinių duomenimis, gynėjas gali būti paskolintas Bursos "Tofaš" klubui, kuris juo domėjosi prieš šį sezoną. Tiesa, turkai renkasi tarp jo ir praėjusį sezoną NBA bei G lygose žaidusio amerikiečio Devono Hallo.

Tačiau net jei T.Dimša neišvyktų į "Tofaš", jis būtų skolinamas kitai ekipai.


Tuo metu krepsinis.net skelbia, jog skolinamas turėtų būti ir iš Vilniaus „Ryto“ vasarą atvykęs vidurio puolėjas Marekas Blaževičius, kuris esą domina mažiausiai tris klubus.

Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, kaip vertinate tokį "Žalgirio" sprendimą?



19-metis aukštaūgis M. Blaževičius nebuvo registruotas nei Eurolygos priešsezoniniam turnyrui, nei LKL startui.

Tuo tarpu 26-erių metų T. Dimša praėjusį sezoną puikiai rungtyniavo Panevėžio "Lietkabelio" gretose ir į Kauną grįžo po penkerių metų pertraukos – pastarąjį kartą žaliai baltus marškinėlius T.Dimša buvo apsivilkęs 2015-ųjų metų gegužę.

Lietuvos krepšinio lygoje 196 cm ūgio kaunietis šiemet žaidė geriausią sezoną karjeroje – per beveik 27 aikštėje praleidžiamas minutes jis vidutiniškai pelnydavo po 14,1 taško, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13,9 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje "Žalgirio" sistemos auklėtinio statistiniai rodikliai buvo šiek tiek kuklesni: 13,2 taško, 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 8,1 naudingumo balo per rungtynes.


Lietuvos rinktinėje vasarį debiutavęs T.Dimša jau pasibaigusiame sezone demonstravo geriausią karjeroje pataikymą iš toli – FIBA Čempionų lygoje ir LKL tritaškius jis vidutiniškai metė geresniu nei 40 procentų taiklumu.

Per trejas ikisezonines rungtynes prieš Rygos VEF, "Juventus" ir "Lietkabelį" kaunietis vidutiniškai per 16 minučių rinko 7,3 taško, 1,6 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Sekmadienį T.Dimša į "Šiaulių" krepšį per 16 minučių įmetė 3 taškus (0/3 dvit., 1/5 trit.), atkovojo kamuolį ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.


Be "Lietkabelio" gynėjas taip pat rungtyniavo Frankfurto "Skyliners" (Vokietija), tuometinėje Prienų-Birštono "Vytauto" ekipoje, Varezės "Pallacanestro" ir Utenos "Juventus".





Krepsiniozinios.lt ir Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: