D. Gudelis atskleidė, kodėl „Rytas“ atsisveikino su R. Jaručiu: „Jis padarė nedovanotinų klaidų“

Tomo Langvinio vedamoje laidoje „Nematoma pusė“ apsilankė Vilniaus „Ryto“ klubo pagrindinis dalininkas Darius Gudelis, kuris kalbėjo apie pastarosiomis savaitėmis sostinės ekipą vėl supurčiusias permainas.



Jis įvardijo R. Jaručio padarytas klaidas, kurios būtent ir lėmė, jog buvęs komandos direktorius buvo priverstas palikti „Rytą“.

„Jis turėjo pilną klubo dalininkų pasitikėjimą. Jis turėjo kelis prašymus, norėjo turėti laisvę ir pats priimti sprendimus. Turėjo pasitikėjimą, ir nors padarė daug gerų darbų, tačiau nepavyko išvengti klaidų. Vasario mėnesį sulaukėme iš Rolando pagalbos šauksmo dėl finansų, dėl mokėjimų žaidėjams.

Tuomet griežčiau pradėjome kreipti dėmesį į finansinę apskaitą, kur aptikome pažeidimų. Nesakau, kad tai buvo tyčiniai veiksmai, bet po audito priėmėme sprendimą atsisveikinti su Rolandu.


Saulius Kulvietis buvo klaida ir sutarties su juo pasirašymas. Klubas gali patirti žalą. Aktyviai kalbamės su žaidėjo agentu ir juo pačiu. Tai yra 1–2 savaičių reikalas, kada išspręsime šią situaciją ir mes galėsime įvertinti žalą. Tos klaidos buvo elementarios administracijos klaidos. Galbūt klaidas lėmė ir tai, kad pats žaidėjas neinformavo apie jo čiurnos operaciją. Pripažįstame klaida ir jas turime išspręsti.

Dar viena klaida - Deivido Sirvydžio situacija. Tik bendromis jėgomis, su dalininkais, išsprendėme ją be nuostolių, bet administracija padarė neleistinas klaidas.

Buvo laiku nesumokėta už žaidėjo buto nuomą. Žaidėjui atlyginimas nevėlavo. Natūralu, kad D.Sirvydis, pakviestas NBA biržoje, mes jį norėjome tobulinti, auginti ir laikui atėjus už perėjimą uždirbti, bet tos klaidos nesumokėjus už buto nuomą, neatsakius į agento raginimus. Buvo gautas raštas, kad sutartis yra nutraukta vienašališkai, nes klubas nevykdo įsipareigojimų. Tai yra nedovanotina klaida, kurios negalime toleruoti.

Dar viena klaida – visi treneriai, žaidėjai turi pasirašyti klubo vidaus taisykles ir tai privalo padaryti prieš sezoną. Šį kartą buvo tai padaryta tik po dalininkų susirinkimo“, - teigė D. Gudelis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: