Pirmas „Ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis (GYVAI)

RytasVilnius ir Zalgiris.lt nuotr.

Sekmadienį Lietuvos krepšinio sirgalių laukia centrinis „Betsafe–LKL“ septintojo turo mačas. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje susitiks su Vilniaus „Ryto“ komanda.

Rungtynių ginčo kamuolys bus išmestas 17.20 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

***



Abi komandos susitikimą pasitiks būdamos neblogų formų – vilniečiai kol kas yra laimėję visas šešerias žaistas rungtynes, tuo tarpu Kauno komanda per penkis susitikimus laimėjo keturis sykius ir lentelėje šiuo metu užima antrą poziciją.

Tiesa, žalgiriečiai ketvirtadienį pirmą kartą pralaimėjo Eurolygos rungtynes – po keturių pergalių serijos kauniečius jų pačių arenoje sustabdė „Valencia“ krepšininkai.

Jau po šių rungtynių kauniečių gynėjas Rokas Jokubaitis pasakojo, kad nėra kada liūdėti, mat sekmadienį laukia svarbus derbis su „Rytu“, o LKL.lt papasakojo apie tai, kokiomis nuotaikomis komanda sutiks šį mačą.


„Negali sakyti, kad pralaimėjimas yra gerai, tiesiog pasimatė mūsų blogos pusės, dabar turėsime šiek tiek laiko viską paanalizuoti. Į rungtynes sekmadienį atvyksime susikaupę, išanalizavę savo klaidas. Gavome gerą pamoką ir ta pamoka mums tikrai gali duoti pliusų prieš sekmadienio rungtynes“, – prisiminimais į ketvirtadienį nusikėlė R.Jokubaitis.

Pats mažeikiškis šiemet sezoną pradėjo itin pakiliai – treneris Martinas Schilleris jam skiria svarbius vaidmenis tiek Eurolygoje, tiek ir LKL, kur žaidėjo vidurkiai siekia 5,6 taško ir 6 naudingumo balus per rungtynes.

Visgi pats žaidėjas to per daug nesureikšmina ir tikina, kad tiesiog nori tinkamai atsidėkoti trenerių štabui ir komandos draugams už pasitikėjimą, o iš to bei sėkmingo užduočių vykdymo seka ir sėkmingi pasirodymai.

„Sezono pradžia asmeniškai tikrai stebina, gaunu daug žaidybinio laiko, yra trenerių štabo ir komandos draugų pasitikėjimas, tai tikrai šaunu. Išėjęs į aikštelę stengiuosi atiduoti visą save. Gal tas ir lemia, kad taip sekasi, tokie maži susidėję dalykai ir atneša tą sėkmę. Tikiuosi, kad tą stabilumą išeis išlaikyti“, – LKL.lt pasakojo gynėjas.

Jau sekmadienį žalgiriečių laukia rimčiausias kol kas išbandymas vietinėse pirmenybėse. Tai, kad atmosfera mačų su „Rytu“ metu skiriasi nuo įprastų rungtynių, jau spėjo pajausti ir pats R.Jokubaitis.

„Tai yra derbis Lietuvoje, žaisime jų aikštelėje, kiek mačiau, prisijungs ir jų fanai. Visada smagu prieš juos žaisti, ta atmosfera tikrai yra kitokia. Bet važiuojame su vienu tikslu – laimėti, esame motyvuoti, tokios emocijos“, – teigė krepšininkas.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: