A. Veryga patikslino: visi mačai Lietuvoje – be žiūrovų

Zalgiris.lt nuotr.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministras (SAM) Aurelijus Veryga patikslino nuo penktadienio turėsiančią įsigalioti naująją tvarką sporto renginiuose.



Jis pirmadienį teigė, kad žiūrovų draudimas galiops tik karantine esančiose savivaldybėse, tačiau praėjus vos dienai, A.Veryga patikslino, kad draudimas įsigaliotų visoje šalyje.

„Draudimas galios visoje Lietuvoje, kadangi tai yra ekstremalios situacijos nutarimo pakeitimas, o ne karantino sąlygų papildymas. Būtų nustatoma, kad yra draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai ir susibūrimai, išskyrus, aukšto meistriškumo sporto varžybas, kurios vyksta be žiūrovų. Tai reiškia arenose visos varžybos, kurios iki šiol vyko su žiūrovais, jos turės vykti be žiūrovų“, – sakė A. Veryga.

Jeigu Vyriausybė pritars žiūrovų draudimui, jis įsigalios nuo penktadienio.

Nuo spalio 28 d. lokalus karantinas skelbiamas Kauno mieste, Klaipėdos mieste, Šilalės rajone, Širvintų rajone, Telšių rajone, Trakų rajone, Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone. Nuo pirmadienio karantinas paskelbtas Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono ir Švenčionių rajono savivaldybių teritorijose.

Primename, jog iki šiol sporto renginiuose žiūrovų skaičius neribojamas, jei tik užtikrinamas kaukių dėvėjimas ir bent metro atstumo laikymasis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: