M. Schilleris: „Marekui nepadeda ir koronavirusas“ (VIDEO)

Klaipėdos „Neptūnas“ (3-6) garbingai priešinosi du kėlinius, bet po pertraukos aukštesnę pavarą įjungęs Kauno „Žalgiris“ (8-1) pratęsė pergalingą žygį „Betsafe-LKL“ čempionate.



Martino Schillerio auklėtiniai sekmadienio vakarą namuose iškovojo užtikrintą pergalę 81:59 (22:20, 14:14, 22:15, 23:10).

M. Schilleris šiame mače leido pasireikšti Marekui Blaževičiui, kuris per 17 minučių įmetė 4 taškus (2/5 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, 1 kamuolį perėmė, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo 2 metimus bei surinko 6 naudingumo balus.

Savo retu šansu kiek geriau pasinaudojo Karolis Lukošiūnas, kuris per 23 minutes įmetė 8 taškus (2/3 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 11 naudingumo balų.


Po mačo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris pasidalino savo mintimis apie rungtynes ir Mareko Blaževičiaus padėtį komandoje.

„Esame laimingi dėl pergalės ir dėl to, kaip ją iškovojome. Pirmojo kėlinio pabaigoje gynėmės prastai, bet vėliau buvome susikaupę, dirbome iš širdies. Klaidos yra kažkas, ką nulemia agresyvi gynyba. Varžovai metimus prameta, kai juos uždengiame. Mes dalykus gynyboje darėme gana gerai, todėl esame patenkinti.

Kalbant apie Mareką, jam reikia tobulėti ir ieškosime minučių. Jis yra talentingas vaikis, labai jį mėgstame ir kaip profesionalą, ir kaip žmogų. Kita stotelė jam – nacionalinės rinktinės stovykla Vilniuje. Esame labai patenkinti, kad jis ten gaus žaisti, tai yra labai svarbu jaunam žaidėjui.

Koronavirusas taip pat nepadėjo, nes dėl jo trejos rungtynės buvo nukeltos, o jose jis tikrai būtų žaidęs, tad staiga atsiranda mėnuo, kai jis nežaidžia, o tai yra bėda. Jo laikas dar ateis“ , – po mačo sakė M. Schilleris.

„Pirmoji pusė buvo gana nebloga – kontroliavome savo žaidimą, gerai išpildėme derinius, gerai sekėsi gynyboje. Galbūt „Žalgiris“ buvo nepabudęs po kelionių. Antroje pusėje subyrėjome, kai varžovai pradėjo naudoti aktyvesnę gynybą. Tas ir lėmė tokį rezultatą. Belieka pasidžiaugti, kad Eurolygos komandai pasipriešinome du kėlinius“, – apgailestavo Tomas Gaidamavičius.





LKL.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: