„Ryto Balsas“: „Ryto“ pergalių balansas yra 9-8. Tai blogiausias visų laikų rezultatas. Kas bus toliau?

FIBA nuotr.

Vilniaus „Ryto“ klubo administracija sureagavo į sirgalių grupuotės „B tribūna“ išreikštą nepasitikėjimą treneriu Donaldu Kairiu.



LKL vicečempionai išplatino viešą pranešimą, kuriame direktorius Justas Jankauskas atsiprašė už rezultatus, tačiau patikino, jog sirgalių reikalaujamos permainos neįvyks.

Į tai sureagavo ir „Ryto Balsas“, kuris konstatavo, jog sostinės ekipa šį sezoną neįveikė nei vieno potencialiai stipresnio ar sau lygaus varžovo.

„Pagirios po pralaimėjimo VEF komandai gerokai užsitęsė. Klubas išreiškė pasitikėjimą treneriu, fanai - pareikalavo jo galvos. Šventės - puikus metas apmąstymams, tad kas gi nutiko šiųmečiam Rytui?


Sezono pradžia atrodė įkvepiančiai: akiai gražus žaidimas, Donaldo Kairio kalba "Ryto" arenoje prieš rungtynes, užtikrintas legionierių žaidimas, na, ir pergalės. Atrodė, kad nusimato puikus sezonas. Bet ar tikrai?

Vargu. Pirmosios sezono rungtynės su ne iki galo sukomplektuota Utenos "Juventus" nieko ypatingo neparodė. Ten pergalė turėjo būti, ji ir buvo. Antra pergalė Utenoje prieš po koronaviruso sugrįžusią Aukštaitijos ekipą vėlgi, pasiekta užtikrintai, priežastis akivaizdi. Jeigu reiktų su Juve žaisti rytoj, gerai pagalvotume, už ką statyti.

Antrosios sezono rungtynės - išvyka į Prienus. Jau tada kirbėjo mintis, kad ne viskas taip gerai, kaip atrodo. Visas rungtynes prieniškiai pirmavo ir tą darė pakankamai užtikrintai. Ir tik ketvirtajame kėlinyje Rytui pavyko persverti rezultatą ir iškovoti pergalę. Tada sakėme - pergalė yra pergalė, nesvarbu kokia. Dabar jau matome, kad tai buvo pirmieji blogi ženklai.

Trečiosios ir penktosios sezono rungtynės - namų mačai su Pasvalio ir Šiaulių klubais. Dvi užtikrintos pergalės renkant 106 ir 107 taškus. Bet gynyba - jau tada pradėta kalbėti, kad ne viskas su ja gerai. Ir „Šiauliai“, ir „Pieno žvaigždės“ įmetė virš 80.

Ketvirtasis mačas Alytuje - bene slogiausia sezono pergalė. Visas rungtynes LKL autsaideriai laikėsi visiškai šalia mūsiškių, vėl praleista 80 taškų ir vargais negalais iškovota pergalė.

Šeštosios rungtynės - išvyka į Klaipėdą. Turbūt geriausia Ryto versija, kuri galėjo būti šį sezoną, buvo Klaipėdoje. Pergalė 98:60 - daugiau nei užtikrinta, o ir gynyboje atrodė viskas smagu. Toliau jau sezono Europoje pradžia ir derbis.

Prisimenate tą hype'ą? Prisimenate, kaip visi kalbėjo: dabar pasimatys, ko verta šita komanda. Spalio 25-oji. Per pirmą kėlinį daužomas visos Lietuvos klubelis, absoliuti euforija ir tikėjimas, kad šiemet kažkas bus. Ilgoji pertrauka - nuotaika puiki. O tada ir prasidėjo tai, kas tęsiasi iki šiol. Rimtai, atrodo, kad tada išėję į rūbinę "Siemens" arenoje Ryto žaidėjai taip ir nebegrįžo.


Po dviejų dienų debiutas Čempionų lygoje, kurį vainikuoja 106 praleisti taškai ir Atėnų "Peristeri" pergalė. Įdomu tai, kad per kitas tris rungtynes Graikijos klubas vidutiniškai renka po 71 tašką. Baisu? Taip. Gandai apie konfliktą rūbinėje tik labiau paaštrina situaciją klube, o, galiausiai, nei iš šio, nei iš to, išvyksta Demetrius Jacksonas.

Tą pačią savaitę pralaimima ir Kėdainių "Nevėžiui". Vėl praleisti 100 taškų. Dabar skylės gynyboje tampa daugiau nei akivaizdžios. Rungtynėse buvo ir vienas įdomus momentas - dėl traumos nežaidęs Andrew Goudelockas kone visą laiką burbėjo sau panosėj, kol neapsikentęs atsistojo ir nuėjęs padalino patarimų treneriui D. Kairiui. Ką pasakė Andrew, neaišku, tačiau jau tada atrodė, kad žvaigždė treneriu nepasitiki. O galiausiai pasirodė ir straipsnis, kuriame apie tai kalbėjo pats žaidėjas.

Po savaitės Rytas gavo ir nuo „Pieno žvaigždžių“. Septyniese žaidę pasvaliečiai užmėtė Rytą kepurėmis, o mūsų žaidėjai aikštėje atrodė be dvasios. Duobė vis gilėjo ir gilėjo.


Pirmoji išvyka Čempionų lygoje. Sunkios, atkaklios ir daug nervų pareikalavusios rungtynės. Pergalė, kurią nulėmė du „iš kitos planetos“ tą dieną grybavusio Goudelocko metimai. Jei ne jie, šiuo metu jokių šansų išeiti į kitą etapą Čempionų lygoje jau nebūtų.

O tada prasidėjo pats smagumas - koronaviruso atvejai komandoje, Arno Butkevičiaus trauma, Maurice'o Ndouro linksmybės Ruandoje... pralaimėjimas "Žalgiriui" 47 taškų skirtumu mače, kuriame žaidėjai neparodė jokio charakterio, jokio noro, jokios kovos.

Po šio mačo - du pralaimėjimai Rygos VEF ir beviltiškas pralaimėjimas prieš Panevėžio "Lietkabelį".


Ir po viso šito, klubas pasitiki treneriu. Kyla klausimas - o gal tiesiog sodybėlėj suderintas trijų metų kontraktas yra toks, kurio paprastai nenutrauksi? Nelieka nieko kito, kaip tik kalbėti apie pasitikėjimą.

Šio sezono Ryto pergalių balansas yra 9-8, sužaidus viso labo tris mėnesius. Tai, ko gero, blogiausias visų laikų rezultatas. Kas laukia toliau?

Apie ką šis tekstas? Apie tai, kad sezono pradžia tebuvo miražas. Rytas šiemet nežaidė gerai. Rytas šiemet neįveikė nei vieno potencialiai stipresnio ar sau lygaus varžovo, pradedant draugiškomis rungtynėmis su Atėnų "Panathinaikos", baigiant Samsono dešrelių komanda ar "Peristeri". Realiai laimėjome tik prieš tas komandas, kurios yra LKL 4 vietoje ir žemiau. Na, taip, pergalė Strasbūre buvo, tačiau jau rašėme - tai vieno žaidėjo individualių sugebėjimų laimėjimas, o ne komandos pergalė“, - rašo „Ryto Balsas“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: