Užtikrintai antrą pusę žaidęs „Neptūnas“ dėjo žingsnį KMT finalo ketverto link

FIBA nuotr.

Gana permaininga kova – taip galima apibūdinti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio pirmąją akistatą tarp „Šiaulių“ ir Klaipėdos „Neptūno“.



Atsakingai sužaidęs antrąją rungtynių dalį „Neptūnas“ svečiuose 91:76 (16:21, 27:22, 28:14, 20:19) įveikė šiauliečius.

Atsakomasis mačas komandų lauks sausio 17 dieną Klaipėdoje.

„Neptūnas“ buvo žengęs žingsnelį priekin pirmame kėlinyje, tačiau po atkarpos 10:2 „Šiauliai“ rezultatą išlygino ir po truputį ėmė krautis persvarą – 21:16. Tolimi metimai leido išlikti priekyje dar kurį laiką, bet netrukus pranašumas ėmė tirpti (43:43), o po didžiosios pertraukos įpykęs „Neptūnas“ vėl priminė apie save. Būtent čia įvyko lemiamas lūžis.


Geras trečias kėlinys leido įgauti dviženklę persvarą (69:54) ir rungtynių kontrolę laikyti savo rankose vis tvirčiau, o į lemiamą ketvirtį svečiai stojo pelnydami septynis taškus be atsako – taip skirtumas tapo triuškinamas – 78:57. Intrigos šiauliečiai daugiau nebesukūrė, nors skirtumą prieš atsakomąją kovą šiek tiek sumažino.

„Neptūno“ komandai taškus rinko aštuoni žaidėjai: rezultatyviausias su 17 buvo Benas Griciūnas, 15 taškų – Evaldo Šaulio sąskaitoje (3/5 trit.), 14 – Žygimanto Janavičiaus, kuris negailėjo perdavimų komandos draugams – atliko 9, tiesa, klydo 6 kartus.

Po 12 taškų surinko Simas Galdikas (7 atk. kam.), žaidęs vos 15 minučių, ir dvigubą dublį užfiksavęs Matas Jogėla (13 atk. kam.). Pastarajam tai geriausios rungtynės karjeroje Citadele KMT turnyre, o tiek atkovotų kamuolių jis taip pat iki tol nesugriebė.

„Šiauliams“ 16 taškų surinko Elvaras Fridrikssonas (6 rez. perd.), po 13 – Karparas Berzinis (7 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Andy Van Vlietas.





LKL.lt

Video rekomendacijos: