Dominavę „Šiauliai“ nesustabdė T.Lekūno siautulio, bet įveikė „Pieno žvaigždes“

Dominavę „Šiauliai“ nesustabdė T.Lekūno siautulio, bet įveikė „Pieno žvaigždes“

Tomas Lekūnas žaidė įspūdingas rungtynes, tačiau to Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (9/13) neužteko. Gedimino Petrausko auklėtiniai „Betsafe-LKL“ mače namuose 70:88 (14:19, 19:18, 21:27, 16:24) krito prieš „Šiaulius“ (6/16).



Pastarieji dominavo viso mačo metu ir dabar pergalėmis susilygino su devintoje vietoje esančiu Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ (6/16). Antano Sireikos auklėtiniai taip nutraukė penkių pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“.

Tik pirmajame kėlinyje „Šiaulių ekipa nepabėgo labiau, tačiau jau nuo antrojo ėmė tolti nuo šeimininkų. Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius ir Andy Van Vlietas sukūrė dviženklę persvarą (28:14), tiesa, ketvirčio pabaigoje Branko Mirkovičius, Edgaras Želionis ir T.Lekūnas skirtumą mažino – 33:37.

Po pertraukos šiauliečiai ėmė visiškai dominuoti ir surengė atkarpą jau 22:4, po kurios pirmavo triuškinamai, bet T.Lekūnas rengė solo šou ir dar bandė įžiebti viltį „Pieno žvaigždėms“.


Viltis tikrai liko: prabėgus trims ketvirtojo kėlinio minutėms komandas skyrė jau tik 8 taškai (60:68), tačiau „Šiaulių“ tolimi metimai ir išnaudotos baudos sparčiai artino juos prie pergalės. Paskutinių minučių metu intrigos nebebuvo.

T.Lekūnui tai buvo rezultatyviausias ir efektyviausias karjeros mačas „Betsafe-LKL“: jis per 33 minutes pelnė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių, surinko 37 naudingumo balus.

Jei vienas T.Lekūnas surinko 37 naudingumo balus, tai likusi Pasvalio komanda – vos 36. Dviženkliu rezultatyvumu daugiau nepasižymėjo niekas. Tiesa, Danielis Amigo išsiskyrė kova dėl kamuolių (7), o Branko Mirkovičius – rezultatyviais perdavimais (7).

Šiauliečių gretose aiškiai nuo kitų atitrūkę buvo keturi žaidėjai. A.Van Vlietas surinko 14 taškų, E.Stankevičius, M.Lukauskis ir Kasparas Bėrzinis – po 12. Beje, A.Van Vlieto sąskaitoje – dvigubas dublis, nes jis taip pat atkovojo 10 kamuolių.

„Šiauliai“: Andy Van Vlietas 14 (10 atk. kam.), Eimantas Stankevičius, Kasparas Bėrzinis (7 atk. kam.) ir Mindaugas Lukauskis – po 12, Justas Furmanavičius ir Martynas Varnas – po 9.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 31, Edgaras Želionis 9 (4 atk. kam., 5 kld.), Jahennsas Manigat (2/8 trit.), Paulius Petrilevičius ir Danielis Amigo (7 atk. kam.) – po 8.





LKL.lt

Video rekomendacijos: