„Ryto Balsas“: „Taip vangiai žaidžiantį „Rytą“ jau buvome pamiršę“

„Ryto Balsas“: „Taip vangiai žaidžiantį „Rytą“ jau buvome pamiršę“

FIBA nuotr.

Šeštadienį Alytuje vykusiose rungtynėse, svečiai iš Vilniaus iškovojo 16-ąją pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.



 Vilniaus „Ryto“ (16/5) krepšininkai rezultatu 95:86 (24:21, 16:29, 22:16, 33:20) įveikė Alytaus „Dzūkiją“ (7/13).

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Dar viena pergalė, kurią iškovoja Giedrius Žibėnas vyriausiojo trenerio poste. Tiesa, ši kiek kitokia nei pastarasios. Teko pavargti itin daug, kol galiausiai ilgesnio suoliuko ir nesustabdomo Ivano Buvos dėka pavyko perlaužti rungtynes.


Pirmoji pusė buvo itin prasta. Taip vangiai žaidžiantį Rytą jau buvome pamiršę, bet šiandien grįžo pirmos sezono pusės prisiminimai. Sunkiai sekėsi rasti žmogų, kuris pasiimtų žaidimą „ant savęs“, o kalbėti apie gynybą turbūt net neverta. Visiškai nesugaudytas Paolo Marinelli, absoliuti Dzūkijos dominacija baudos aikštelėje ir praleistas pusšimtis per 20 minučių.

Panašu, kad per pertrauką reikėjo ieškoti žodžių norint pažadint miegančius žaidėjus. Džiugu, kad gynyba pasikeitė. Antroje pusėje Rytas beveik visą laiką naudojo „keičiam viską“ sistemą, kas davė vaisių. Dzūkai į baudos aikštelę kamuolio beveik neįvedė, o ir apžaisti Ryto aukštaūgį sekėsi gerokai sunkiau negu pirmoje pusėje.

Ko gero, didžiausių pagyrų nusipelno naujokas Ivanas Buva. Vos antrosios rungtynės jam, tačiau šiandien matėme dar didesnį dominavimą negu praėjusią savaitę. Taip, būkime realistai. Dzūkijos priekinė linija nėra ta, kuri yra lygiavertė priešininkė kroatui, bet vis tiek – atkovoti kamuoliai puolime, metimų selekcija ir ypač jų taiklumas itin džiugina.

Jau antradienį laukia dvikova prieš Lietkabelį, kur pergalė leistų kiek užtikrinčiau įsitvirtinti antroje vietoje. Tad tikimės bus pasimokyta iš šiandienos klaidų ir antradienį matysime gerokai kokybiškesnį krepšinį“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: