D. Gailius - apie išsiskyrimą su „Telekom Baskets“ ekipa, dabartinį „Neptūną“ ir tikslus

D. Gailius - apie išsiskyrimą su „Telekom Baskets“ ekipa, dabartinį „Neptūną“ ir tikslus

Ilgametis Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas Deividas Gailius dar sykį apsimovė gimtojo miesto komandos marškinėlius. Po nesėkmingai susiklosčiusio trumpo karjeros etapo Vokietijoje, 32-jų krepšininkas į uostamiestį grįžo padėti „Neptūnui“ išbristi iš nesėkmių liūno. „Bandysiu viskuo padėti, kuo galėsiu aikštelėje, – ambicijų neslėpė D.Gailius. – Nėra taip, kad ateitų vienas žmogus ir staiga viską pakeistų kardinaliai“.



Ir jau pirmose sugrįžimo į „Betsafe-LKL“ kovas jis pademonstravo šaltakraujiškumą ir lyderystę: pelnė 17 taškų ir taikliu baudos metimu įtvirtino Klaipėdos ekipos pergalę prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

Tinklalapiui „bcneptunas.lt“ D.Gailius papasakojo apie išsiskyrimą su „Telekom Baskets Bonn“ ekipa, dabartinį „Neptūną“ ir tikslus artėjant lemiamoms kovoms.

Sezoną pradėjai „Telekom Baskets Bonn“ komandoje, kodėl nusprendei grįžti į gimtojo miesto komandą?


Iš tikrųjų, pradžioje viskas buvo gerai. Po to komanda pakeitė trenerį, o aš patyriau čiurnos traumą. Naujas treneris pasikvietė kelis žaidėjus, tai man kaip ir vietos nelabai liko. Dar bandė kažką įrodinėti, bet pasakė, kad pasitikės amerikiečiais. O kai gavau pasiūlymą iš Klaipėdos „Neptūno“, nedvejodamas grįžau.

Kaip vertini praleistą laiką Vokietijoje?

Dvejopai – pradžia buvo nebloga, bet vėliau gavau traumą, o nuo to laiko viskas blogėjo. Apskritai šis sezonas buvo sunkus dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos. Kaip ir Lietuvoje, taip ir Vokietijoje suvaržymai galiojo, kažkur išeit, pasižmonėt buvo labai mažai galimybių. Tai tokia ta rutina ir buvo: salė, namai.

Tai futbolu gyvenanti šalis, kaip vietiniai vertina krepšinį?

Taip, ten visi gyvena futbolu ir tai yra sportas numeris vienas. Bet krepšinis Vokietijoje auga kiekvienais metais ir vis daugiau žmonių atkreipia dėmesį į šį sportą.

Šiemet „Neptūnas“ subūrė naują komandą. Dar praeitais metais tau teko išsiskirti su uostamiesčio ekipa, o kaip grįžus priėmė komandos draugai?

Gerai pasitiko, daug žinomų draugų yra, tai nebuvo sunku įsilieti.


Kaip sekėsi įsilieti į komandos žaidimą, naujas schemas?

Viskas einasi neblogai, aišku, dar reikia šiek tiek laiko perprasti žaidimą, suprasti, ko treneris nori iš manęs. Reikia dar atrasti savo vietą aikštelėje, nebūna taip, kad ateitum ir viskas būtų puikiai.

Ko Tomas Gaidamavičius tikisi iš tavęs šiame sezone?


Kiek teko šnekėti, tai teks nemažai atsakomybės, bet tą žinojau ir nebijau. Stengsiuos „Neptūnui“ padėti viskuo, kuo galėsiu. Tomas yra geras ir jaunas strategas, mokinasi iš klaidų ir yra tikrai savikritiškas.  

Grįžęs į Lietuvą spėjai sužaisti vienerias rungtynes. „Neptūnas“ laimėjo po tavo įmesto baudos metimo, bet apskritai pačios rungtynės buvo kaip amerikietiški kalneliai. Kaip vertini sugrįžimo rungtynes?

Klaipėdos komanda visą sezoną taip žaidžia. Džiugu, kad laimėjome, bet reikės tuos kalnelius mažinti. Rungtynės buvo sunkios visai komandai ir pačiam nebuvo lengvos. Dar po tos traumos nebuvau žaidęs, tai ir man reikia laiko įsivažiuoti. Bet viskas turėtų gerėti.


Ar labai skiriasi vokiškas krepšinis nuo lietuviško?

Vokietijoje žaidimas yra bėk ir mesk, ten tų derinių mažiau. Lietuvoje daugiau derinių, taktinių dalykų – tuo ir skiriasi. Man pačiam atrodo, kad turi būti viduriukas. Reikia kartais ir pabėgti, bet momentais ir stabdyti, žaisti pozicinį krepšinį.

Kokie komandos tikslai likusiai sezono atkarpai?


Dabar ta turnyrinė lentelė mūsų komandos atžvilgiu tikrai nėra svajonė, bet reikia kovoti ir reguliaraus sezono pabaigoje užimti kuo aukštesnę vietą. Aš tikrai manau, kad įmanoma pakilti iki 5 ar 6 vietos lentelėje, o atkrintamosiose kabintis už kiekvieno šanso.





BcNeptunas.lt

Video rekomendacijos: