„Žalgirio“ biudžetą papildys solidi pinigų suma

„Žalgirio“ biudžetą papildys solidi pinigų suma

Kauno „Žalgirio“ ekipa sulaukė nemenkos valstybės paramos, kuri turėtų kažkiek kompensuoti koronaviruso pandemijos sukeltus finansinius nuostolius.



15min.lt praneša, kad LKL čempionų ekipai yra paskirta 160 tūkst. 946 eurų parama.

Kad tai tiesa, ketvirtadienio vakare patvirtino ir Krepsiniozinios.lt šaltiniai.

Visgi artimiausiu metu klubas gaus dar vieną tokio paties dydžio finansinę injekciją


Tokiu atveju „Žalgirio“ komandai skirta parama išaugtų iki 320 tūkst. eurų.

„Negauname pajamų iš bilietų, su rėmėjais yra problemų, nes mažino biudžetus, pas visus pelnai mažėja, bandome jų neprarasti, čia kažkiek sekasi. Iš esmės, situacija yra sunki, vėluojame su atlyginimais žaidėjams. Jei nebus paramos, skolos vilksis. Tuomet reikės galvoti, kaip iš ateities sezonų skolas grąžinti. Situacija liūdna. Neprašytume paramos, jei turėtume žiūrovus. Dabar neturime tos meškerės, su kuria galėtume pagauti žuvį“, – kovo 3 d. Ekonomikos komiteto posėdyje pasakojo „Žalgirio“ generalinis direktorius.

LKL čempionai šį sezoną planavo, jog šio sezono pajamos sieks 9,2 mln. eurų, o išlaidos – 9,7 mln. eurų. Tuo tarpu bilietų pardavimai sudarė daugiau nei ketvirtadalį biudžeto – apie 3 mln. eurų.

Primename, kad „Žalgirio“ ekipos vadovas Paulius Motiejūnas pripažįsta, kad žvelgiant į ateitį svarbiausia sumažinti prognozuojamą skolų šleifą, o norint tą pasiekti svarbu nesėdėti vietoje ir ieškoti įvairių alternatyvų, tokių kaip – virtualios pramogos, kartoniniai atvaizdai ar sirgaliams skirto mokamo turinio platforma. Plačiau apie tai skaitykite čia.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: