„Ryto Balsas“ įsitikinęs: „Dar kartą parodėme, kad kova finale bus“

„Ryto Balsas“ įsitikinęs: „Dar kartą parodėme, kad kova finale bus“

Kauno „Žalgiris“ (28/3) beveik užsitikrino pirmąją poziciją „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone. Lietuvos čempionai išvykoje 90:81 (21:22, 25:21, 25:20, 19:16) palaužė Vilniaus „Rytą“ (23/7).



Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pralaimėjimas derbyje visada yra nemalonus. Nesvarbu, kokios yra aplinkybės, kokios pozicijos yra turnyrinėje lentelėje. Nugalėti „visos Lietuvos“ komandą norisi. Vakar, deja, to padaryti nepavyko. Kokios to priežastys?

Pirmiausia – trumpa „Ryto“ rotacija. Aštuoniese (Arno Adomavičiaus minutės neskaičiuojant) visas rungtynes žaidę vilniečiai buvo minkštoki. Lyginant su rungtynėmis išvykoje prieš kelias savaites, nepamatėme to kietumo. Tam yra įvairių priežasčių – ligos, treniruočių stoka, dėl traumos vis dar nežaidžiantys Kitsingas ir Gustys. Nepaisant to, puolime vilniečiai atkovojo net 15 kamuolių – tai puikus rezultatas, žaidžiant prieš Eurolygos vidutiniokus. Beje, iš tų 15-os net 7 priklauso Gyčiui Radzevičiui.


Jau pirmame kėlinyje į pirmą TV minutės pertraukėlę Ivanas Buva išėjo vos vilkdamas kojas. Iki tos akimirkos jis jau buvo surinkęs 9 taškus. Simboliška – po to per likusį laiką kroatas į krepšį įmetė tik šešis taškus.

Antra – pataikymas. „Rytas“ įmetė 11 tritaškių iš 29-ių. Faktas, kad norint įveikti dabartinį čempionato lyderį pataikyti reikia geriau. AG pataikė tik du iš šešių, Gytis – nulį iš trijų. Kalbant apie Andrew, jį labai sėkmingai uždusino Thomas Walkupas. Tai buvo vienas iš pagrindinių varžovų gynybos akcentų ir, reikia pripažinti, sėkmingas.

Rungtynės aiškiai parodė, kad „Ryto“ skylė sunkiojo krašto pozicijoje yra daugiau nei akivaizdi. Ūgio ir svorio trūkumas apsunkino darbą gynyboje ir atėmė brangias poilsio minutes iš Arno ir Gyčio – abu jie žaidė atitinkamai 32 ir 34 minutes, o jų tiesioginis oponentas Nigelis Heyesas surinko 18 taškų ir 24 naudingumo balus.
 

Varžovai kone visas rungtynes žaidė aikštėje turėdami tris aukštus žaidėjus, pvz. Lauvergne/Jankūnas/Heyes arba Geben/Rubit/Heyes. Tai privertė „Rytą“ aikštėje laikyti du aukštus, lėtus žaidėjus, o prieš Heyesą teko gintis Lukui Uleckui, Arnui ar Gyčiui. Šią problemą „Rytas“ galėjo išspręsti tik agresyviu įžaidėjų žaidimu ir gynybos ištampymu, tačiau nei viena, nei kita vakar nepavyko. Heyesas ir net Milaknis mūsiškiam praktiškai viską suvertė iš po krepšio, taip išnaudodami savo centimetrų pranašumą.

Nepaisant to, kad „Rytas“ nemažai atakų sužaidė „iki tikro“, kuomet laisvi metimai buvo išmetami kantriai sukant derinį 20 ir daugiau sekundžių, matėsi įžaidėjų trūkumas. Panašu, kad Dovis vis dar nebuvo pasirengęs žaisti pilna jėga, aikštėje nepasirodė ir Augustas Marčiulionis, kuris tik tik pasveiko po ligos. Komandos valdymo našta krito ant Mindaugo Girdžiūno, kuris pats labiau yra atakuojantis gynėjas, nei įžaidėjas. Įžaidžiant jam ne viena ataka strigo.

O šiaip, all in all, tikrai neblogos rungtynės. Dar kartą parodėme, kad kova finale bus. Gegužę į rikiuotę grįš Kristijanas Kitsingas, kuris suteiks reikiamo poilsio Arnui ir Gyčiui, o aikštėje nereikės vienu metu laikyti nepaslankių Echodo ir Buvos.

Ir taip, nepaprastai smagu girdėti į areną grįžusius sirgalius. Reikia tikėtis, kad finale jų galės būti dar daugiau. TIK RYTAS!“, - rašė „Ryto Balsas“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: